Livet på landet

Direktlänk till inlägg 1 januari 2017

Nyår 2016/2017...

Av Maria - 1 januari 2017 16:22

... tillbringades i Säfsen med sambo och hundar. Vi åkte upp i torsdags och stannade hos Lotta och simmade hundar på vägen upp.

Vi stannade längs vägen upp och gick en sväng med jyckarna, rätt ute i ingenstans:

Vi kom fram till ett snöfritt Säfsen på torsdag EM och installerade oss i den härliga stugan (140):

Vi har haft urtrist väder, 5-8 plusgrader och molnigt. Inte en snögnutta så långt ögat når. Så - vi har roat oss med att träna hund, så det här blev ett litet internt miniträningsläger istället ?. I fredags spårade vi med båda mallarna och tränade lite början till upplet med Pirran:

Igår - lördag, nyårsafton - la vi spår till Blixtra och körde 4 kortare rapportskick med Pirran, vilket gick över förväntan (vilken var lika med noll, så allt utöver det var bra ?). Hon sprang glatt och motiverat alla skick i bra tempo, så roligt!

På det tog vi en prommis upp på bergets topp 537 m ö h å fy tusan vilka jäkla backar de har här. När man kommer från ett landskap platt som en pannkaka är det en himla - jobbig - omställning. Men gott gör det. När det är klart...

På kvällen utrustade vi vovvarna med varsin jätteknota medan vi 2-benta gick till Hyttan där vi bokat bord för nyårsmiddag:

Vi gick tillbaka i god tid innan 12-slaget för att dricka bubbel och skåla in det nya året!

Under natten växlade vädret om och gick från 8 plus och mulet till en krispig morgon med 2 minus och strålande sol - så härligt!
Idag blev det uppletandeträning igen med Pirran och 4 kortare rapportskick med förlängningar. Medan Blixtras spår låg till sig hann vi också promenera en sväng och köra lite bitövningar med P. Jätteroligt. Blixtra spårade fint och noggrant så då kunde vi lägga ännu en lyckad hundträning till handlingarna.
Jätteroligt!
Utsikten var vidunderlig men som alltid svår att fånga på bild.


Sen åkte vi hem till en härlig lunch bestående av ärtsoppa och varm punsch. Efter en varm bastu slappar vi allihopa och imorgon styr vi kosan hemåt igen!

Vi har i a f haft några härligt slappa dagar där vi fått njuta av frisk luft, motion, varandra och våra hundar ?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 28 mars 15:39

Fick den av Susanne igår, så fin!

Av Maria - Torsdag 28 mars 15:38

... till alla er som läser mina små betraktelser!

Av Maria - Torsdag 28 mars 15:36

... hälsade jag på idag.Mamma på kyrkogården och pappa på boendet.Han var inget pigg, de tror att det är gikten som spökar. ...

Av Maria - Torsdag 28 mars 15:34

Idag tog vi oss över de vattensjuka hästhagarna till grusvägen upp till FUB-gården.Ingen jäkla lek, vill jag lova. Mestadels is och pulssnö och några strängar med lerigt grus.Det var pulsa som gällde. I en timme.Var rätt nöjd när jag kom hem sen kan ...

Av Maria - Torsdag 28 mars 15:28


... blir det nog bra!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Skapa flashcards