Livet på landet

Direktlänk till inlägg 16 december 2008

Hundcoachen

Av Maria - 16 december 2008 09:52

Har följt några avsnitt av Hundcoachen på TV4+ på måndagkvällar. I början skrattade jag lite och tyckte mest att Fredde var en kille som stajlade runt i TV och spände musklerna och spelade allan och åkte sportbil. Men det har jag fått ta tillbaka på, tycker att han växer för varje avsnitt och respekten för honom ökar hela tiden. Han är enorm i sin hantering av hundar och på problemlösningar, och precis som Cesar Millan anser han inte att det är hundarna det är fel på, utan att det är hanteringen av djuren som gjort dem till vad de blivit.


Själv tycker jag att man funderar mer och mer efter varje avsnitt hur människor - läs många hundägare - tänker när det gäller att skaffa hund och ha hund? Vad tycker ni?

 
 
Berit

Berit

16 december 2008 10:15

Ja, först tyckte jag som du att han stailade runt och åkte i fräsig bil. Jag tycker att han är lite brysk ibland men uppenbart så funkar det ju så varför inte. Jag tror att han är duktig på att se hur han ska hantera varje hund. Jag har tagit lärdom av honom på min Pudelhane och varit mer barsk och mer bestämd och faktiskt så visar det resultat.

http://livsresan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

16 december 2008 16:25

Jjag vet inte för jag har inte sett programmen men jag är ju skolad av Jeppe Stridh och det har givit resultat med min ridgeback...

 
Ingen bild

Clara

16 december 2008 18:17

Hej :) Mamma om jag skulle ha en hund, vad för hundras skulle jag ha då tycker du?

 
Ingen bild

Eva

16 december 2008 21:20

Hej hopp! Har inte sett programmen (bara Cesars) men jag tror att det finns en fara i att alltid se felet hos förarna. Det finns vansinniga hundar som helt enkelt är för farliga för sin omgivning av en eller annan anledning. En normal hund ska en normal människa klara av sen finns det naturligtvis folk som inte ska ha hund. Och då mår nog hunden bäst i att omplaceras. Jag är rädd för instruktörer som går in och "fixar" problemen i TV. Folk tror att det är så här det ska vara även med sk vanliga hundar. Det är ju ganska enkelt för en instruktör att få bukt med besvärliga hundar eftersom dom inte har någon historia/relation till hunden sen gammalt. Jag tycker att det är jätte bra att dom finns dessa hundmänniskor som kan hjälpa "problemförare och deras probelm hundar" men inte i TV.
Ojdå det blev långt Vi ses Kram Eva

 
Ingen bild

Maria

16 december 2008 22:49

Å vilken lång härlig kommentar! Jag håller med till viss del, men om man har sett programmen så ser man att han inte alltid urskillningslöst ser felen som förarnas, utan det finns faktiskt hundar som han tycker inte är lämpliga att fortsätta jobba med. I de avsnitt jag har sett handlar det inte om några vansinniga hundar, utan mer kanske om människor som borde ha tänkt sig för innan de skaffar hund, eller kanske åtminstone borde ha köpt en annan ras (istället för t ex rottweiler)? Eller varför inte gått en kurs på Brukshundsklubben? Även vanliga människor som har problem av varierande art (skälliga hundar, utfallsproblem etc) får vettig hjälp av Hundcoachen. Sen är det såklart svårt att bryta gamla mönster i en handvändning när man har en relation till hunden.
Man får också komma ihåg att han är en svensk kopia av Cesar Millan (vilket t ex innebär att han inte använt sig av stackel o dyl utan istället av klicker, bollar & godis och framförallt vanligt sunt förnuft för att komma tillrätta med problemen), och det är en milsvid skillnad:)
Hörs det att jag gillar honom?:)

 
Alexandra

Alexandra

18 december 2008 12:43

Jag är inget stort fan av Fredde men jag tycker i alla fall att programmen har blivit bättre sedan det första avsnittet sändes. Det jag gillar med Fredde är att han ställer krav på hundarna och ser till att det genomförs. Däremot tror jag på att ägarna måste vara mer delaktiga. Jag skulle aldrig "lämna ut" Längta till Fredde så att dom kan ta en ensam promenad. Träning handlar i mina ögon om relation mellan mig och min hund, inte mellan Fredde och min hund. En tränare bör hantera hunden så lite som möjligt. Jag tränar också med ett helt annat belöningssystem än vad dom flesta gör och relation är ett väldigt viktigt ord för mig. Har skrivit en liten artikel på min hemsida om mitt sätt att träna och leva med hund :) När det gäller Jeppe är han , enligt mig, inget att hänga i julgranen. Deltog på ett seminarium med honom i våras och kände att detta absolut inte var något för mig. Det var till och med så illa att jag (och mina vänner) valde att avstå dag 2. På det seminariet uppvisade han stor brist på ödmjukhet, sättet att träna baserades på kravställning med utebliven belöning/beröm. När det gällde träningen av hundar med problembeteenden kändes situationerna riskfyllda och helt okontrollerade och det kändes som att det var mest tur att ingen olycka skedde. Långt inlägg blev det med en liten utsvävning ang Jeppe :)

http://mallenutt.webb.se

 
Ingen bild

Maria

19 december 2008 10:26

Jag håller med, jag skulle heller aldrig lämna ut min hund till en hundcoach eller tränare på så sätt de gör i programmet. Sen tror jag kanske inte heller att varken du eller jag är Hundcoachens egentliga målgrupp:)?
Jag tror å andra sidan att det finns en tanke bakom dessa "promenader" då det oftast handlat om hundar som aldrig fått lära sig vem som bestämmer och som inte är underordnade för fem öre. Jag tycker att han är konsekvent och har bra handlag både med hundar och människor och det han vidarebefordrar är inga konstigheter utan bara vanligt sunt förnuft.
Sen innebär ju inte detta såklart att man behöver köpa allt han gör - ingen är ju fullkomlig:)

 
Ingen bild

Eva igen

19 december 2008 16:55

Jag ska titta på hundcoachens program På dig Maria låter det ju helt klart värt att titta på.
God Jul och gott nytt Hundår
/Eva

 
Ingen bild

Maria

19 december 2008 21:17

Ja gör det Eva! Ska bli spännande att se vad du tycker!
Ha en riktigt God Jul själv & hälsa alla tvåbenta & fyrbenta!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 16 maj 07:00

... ser inte ut att vara den bästa. Jag pratade med ortopeden igår, då jag inte tyckte att jag fått riktiga hemgångsråd - mer än medicinen - när det gäller hennes fysiska aktivitet. Då hade han hunnit titta som hastigast på röntgenbilderna, och s...

Av Maria - Tisdag 14 maj 23:22


Men nu har väl Åkesson skitit i det blå skåpet i alla fall?Har skummat de två Kalla Fakta avsnitten om SD:s Trollfabrik. Nu går han ut i media och slår tillbaka mot media med full kraft och påstår att det är ett skämt?Självklart är han inträngd ...

Av Maria - Tisdag 14 maj 23:17

... idag med Pirripirran.Efter det förmodade diskbråcket i höstas, har hon inte återhämtat sig riktigt. Inga cykelpromenader, inga längre promenader, då blir hon smärtpåverkad.Har tappat muskler och styrka i bakdelen och lyfter ofta på ett bakben, tr...

Av Maria - Måndag 13 maj 15:08


... idag, som vi sa farväl till dig i Vendels kyrka.Så vackert. Saknar dig fortfarande varje dag    ...

Av Maria - Måndag 13 maj 11:39

... från hell, har tagit mig i besittning.   Började i torsdags med lite halsont och värsta raspiga whiskey-rösten. Fortsatte sen, inga andra symtom. Förrän igår - söndag. Då satte snuvan igång, och en jobbigt hosta (fick ta slemlösande). Ingen f...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards