Livet på landet

Alla inlägg den 14 augusti 2008

Av Maria - 14 augusti 2008 21:09

Imorgon ska vi till Gasklockorna i Gävle för att lyssna på Winnerbäck - the man! Han är helt suverän, både på texter och musik!

Här kommer Söndermarken - en av de bästa låtar han gjort. Lyssna & njut!

Imorgon får jag höra honom live!

Av Maria - 14 augusti 2008 21:08

Eftersom Johnny snöat in lite på vindkraftverk - det blåser jämt här ute - åkte vi runt Stönnansbo på hemväg från klubben och tittade på vindkraftverket där - som tyvärr stod helt stilla...


Av Maria - 14 augusti 2008 20:55

Igårkväll tog vi oss i kragen och åkte upp till klubben. Det har varit otroligt obefintligt med hundträning i sommar. Först och främst Ässis avslitna klo som tagit lång tid på sig att läka, noskvalster och sen vattensvans med jämna mellanrum och så tre veckors löp. Nu har Johnny lagt snickarbältet på hyllan när semesterns renoveringar är avverkade och istället börjat ägna sig åt hundträning, och nu är det spåret som gäller. Och så lydnad, såklart, korta pass nu och då.

Igår var vi iaf upp på klubben för första gången på hela sommaren. Mycket prat och lite träna, skulle man också kunna säga. Kul att träffa alla igen, efter sommaruppehållet.



Tomas & Lia som klarat korningens mentaldel under sommaren - grattis!


 


Sofia var med och tränade agility med Fia, som tycker det är buskul.



En mallig sheltie:



Och en blöt malle - världens bästa, dessutom - som snart får vattensvans:



På hundfronten framöver väntar hkl sph för Johnny & Ässi, har kommit med på två tävlingar i slutet av augusti - helt otroligt!

Sofia & Fia planerar en fortsättningskurs i agility och har också anmält sig till klubbens inoficiella utställning i september! Vi håller alla tummar!

Av Maria - 14 augusti 2008 20:48

Sofia kämpar vidare på sin Edwin, som inte alls är världens enklaste häst. Ibland är han vår Vackraste Vita Prins och ibland vill vi bara slippa se honom;-). Älskad är han ändå jämt, om än med lite berg och dalar...

Ulla - en alldeles underbar människa som Sofia & jag träffade genom Grönt-Kort-Kursen vi gick i våras - kommer hit och tränar med Sofia snudd på en gång i veckan, och tack vare det har Sofia börjat göra riktiga framsteg med Edwin. Det behövs verkligen en utomstående, kunnig hästmänniska för att ta fram det bästa hos både häst och ryttare!


Av Maria - 14 augusti 2008 20:42

Nu har sommarhösten kommit ut till oss på landet. Nätterna har helt plötsligt blivit alldeles kol svarta - hur man än försöker kan man inte urskilja hästarna - augustimånen lyser som en apelsin i mörkret och det är fuktigt på morgonen när man kommer ut.

Luften har blivit lite vassare, jämfört med sommarens mjukhet. En föraning om höst. Aningens vemod och tända ljus. Ett glas rött vin insvept i en ullpläd. Hästar som ibland får gå in om natten och ibland - när de går ute - får ta på sig regnrocken.

Härligt ändå. Hösten är verkligen min årstid...


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards