Livet på landet

Alla inlägg den 22 juli 2013

Av Maria - 22 juli 2013 09:13

... har vi gjort i helgen. Med goda vänner och träningskompisar, så roligt!

Tog husvagnen upp till klubben på fredagkväll, åt och drack lite gott och planerade helgens övningar.


Lördagens förmiddag vigdes åt rapportträning, och spår för de som ville.

Vi började med bebisrapport för våra småflickor Yksi, Isa, Frippan, Ukraina och så Dia (som inte är någon småflicka men som fick vara med och träna framföringar). Vilka duktiga vovvar, allesammans (ja, det var Yksan som krånglade lite på skicket från C till A då hon skulle gå först av alla, och det ville hon inte riktigt. Men efter lite övertalning från hussen så sprang hon till slut...).

Vad månde det bli av alla dessa småflickor innan de blir stora - jisses vad duktiga de var. Tysta på stationen och sprang som tusan. Jätteroligt!

Det känns som att det gäller att hålla undan innan de här små vovvarna kommer upp i klasserna, eller hur, Storlurs Blixtra...  


Ullhedens Yksi på A-stationen:

 

Everics Nagini - Isa - på A-stationen:

 


Så var det dags för storhundsflickorna Dia och Blixten att köra rapport. Tyvärr var Evas Bella inte i form och ville springa, annars hade hon också varit med.

Vi hade sån tur så Lena satt som skytt åt oss när hundarna sprang, toppensnällt. Ville kolla Blixtens reaktion på skotten, men det fanns inga. Så skönt.

Emma och jag gick ut till B, utan hundarna som var kvar på A. Riggade station, och Dia släpptes först. Med skott (ville se om Blixten blev låg och deppig av det, men icke). Sen Blixten. Gick jättefint. Skickade tillbaka hundarna utan problem, och packade ihop B-stationen och gick till C. Där blev det en lite knixig förlängning i obanad terräng som båda vovvarna klarade jättefint, med bara någon meters marginal ifrån spåret. Jätteroligt. Och inget trassel vid skotten, vilket jag var så glad för. Tillbaka till A sen tyckte nog Dia att hon fått nog lite grann (gick ju med på bebisrapporten också) och var lite tveksam till om hon inte skulle stanna hos oss, men efter lite övertalning från Emma gick hon iväg fint. Och så Blixten efter henne, drog järnet efter Dia.

Jätteduktiga hundar.


Storlurs Blixtra pustar ut på C:

 

Dia på C:

 


Tillbaka till klubben för lite lunch, och på eftermiddagen var det lydnad som kördes. Jätteroligt, vi körde en hund i taget och hjälptes åt. Jätteduktiga hundar, allihopa. Jag var mest nöjd och tacksam över att pipet höll sig på en lägre nivå (jämfört med fredagkvällens lydnad, som var bedrövlig...).

På lördagkväll hade vi grillkväll och babbelochpratkväll, jättemysigt:

 


Söndag förmiddag tillbringades i spårskogen med spår för alla som ville och med uppletande. Tillbaka till klubben för lite lunch och sen lydnad igen, en och en. Jätteroligt.

Duktiga hundar.

Sen var det packning av husvagn som gällde (sambon, medan vi andra tränade hund :) så vi hann hem till damfotbollen.


Tack alla inblandade för en trevlig helg! Det här gör vi om igen vid tillfälle!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards