Livet på landet

Alla inlägg den 1 juli 2014

Av Maria - 1 juli 2014 23:24

... kan det ha varit ikväll.

På väg hem från Valbo visade termometern på bilen plötsligt 17 grader, och hips vips fick man en aning om sommaren, som lyst (mohahaha) med sin frånvaro så länge. 

Efter middagen - och när alla tar var sin hund och går ut och hussen tog med sig även min Blixtra på löprundan - tog Clara och jag Bella och cyklarna och trampade runt Norrby och Ersta. En härlig tripp på milen som vi avverkade runt timmen. Med Bella ömsom i cykelkorgen och ömsom joggandes bredvid oss.

 

Blir lika imponerad av denna lilla hund varje gång. Lika nöjd som hon är att ligga på soffan och kura, lika gärna kan hon springa åtminstone delar av milen utan att blinka. I samma tempo som vi cyklar. Helt otroligt.

När vi sen kom hem hade man ju ingen lust att gå in, så det blev till att gå runt och vattna blommorna (som tycks ha tappat hoppet om den här sommaren) och lägga lite torvmullsdynga på rabarberna som också ser ut att ha gett upp. (Och vi som längtar efter rabarbersaft :).

Borsta lite på Bästa Blixtra och mysa. Njuta av sommarkvällen - här och nu. Vilket då jag är alldeles på tok för dålig på till vardags. Men ikväll var en härlig kväll...

 

Nu hoppas vi att sommarvärmen   kommer och håller  i sig en stund.

Det är ju snart dags för husmorssemester...   


Av Maria - 1 juli 2014 23:19

... stod på schemat för dagen (efter att jobbet var avklarat, såklart). På Valbo Hundsim och Trim.

Det var fjärde gången gillt för Blixtra, som simmade tre stycken 4 minuterspass med 2 minuter stream. Det ÄR jobbigt med streamen, ser det på henne även om hon bara lägger i en extra växel och gasar upp.

Fenomenal.

För att inte prata om Isa som fick simma först och blev helt crazy när Blixtra fick hoppa i efter. Tjöt som hon hade kniven i sig, och när hon var färdigduschad försökte hon ta sig upp och i bassängen igen. Vilken rackare. Så roligt tycker hon att det är...

Sen blev det dusch, schampo och balsam och torrblåsning som vanligt, och på det en kvarts vibb. Sen täcket på och en vomburgare i bilen på vägen hem. Snusandes på örat. En stund. Härligt nöjda.

När vi kommer hem sen är det full fart igen...

Av Maria - 1 juli 2014 23:12

... var med oss till klubben igår, när vi tränade lydnad. Sofia hämtade upp henne hos Nettan och tydligen blir hon - lilljyckan - jätteglad när Sofia kommer. Hon har ju fått hängt med på några agilityträningar (som wannabe bara, än så länge   .

Å vilken goding - här i Sofias famn:

 

Alldeles sjövild, kontaktsökande och ändå självständig. Orädd men inte oförnuftig. Helt enkelt underbar.

Vi körde några skick emellan oss, Sofia och jag, med godis - lockade och gav godis när hon kom och vilken racer. Och glad. Och otroligt livlig. Underbar jycke.

  

Att sitta still en stund när alla tränar med sina hundar var ingen hit. Och det lät hon oss veta. Högt och ljudligt.

Och vem kan motstå ett sånt litet charmtroll? Inte vi ialla fall...

 

Till och med Blixten tyckte hon var ok. Yksi höll nog inte riktigt med där, men lilla Vilja visste precis vem hon kunde smålattja med och inte. 

Ååååå... vilken goding.

Och träningen, jo den gick hyfsat med alla får jag nog säga. Hussen tog största delen med Blixtra då de ska tävla elitspår i helgen. Lite ovant för mattes    att få helt andra krav på sig än vad hon är van med. Säkert nyttigt också. Håller alla tummar inför lördagstävlingen, ska bli spännande att se hur det går med husse vid ratten...


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards