Livet på landet

Alla inlägg den 7 september 2014

Av Maria - 7 september 2014 20:20

... åkte vi igår, för att idag tävla lägre klass rapport med Yksan.

Nu var det äntligen hennes tur, eftersom Blixtra fortfarande löper. 

Upptäckte innan vi åkte att alla andra hundar än Yksi strukit sig. Ringde oroligt till arrangören, men de skulle köra tävlingen ändå - bara med oss. Helt otroligt.

Tog husvagnen och hann träna lite och mysa i vagnen på lördagkvällen...

 

Uppe i ottan och eftersom skytten försovit sig fick Johnny och Yksi börja med lydnaden.

Med den äran   . 

Så himla fina poäng, drygt 270 p och såg jättefint ut. Sen finns det självklart smågrejer att fila på.

Platsliggningen gick fint, en av tävlingsledarna hämtade sin hund och la bredvid Yksan så de åtminstone var två hundar på platsen. Därefter budföring med skott. Gick som en dans, 10-10.

Så var det då dags för rapporten. Som blev en riktig rysare.

Johnny stannade kvar på A och Yksi och jag gick ut till B. Tillsammans med en handfull funkisar.

(Å vilken sträcka - uppför, uppför, uppför - trodde jag skulle dö på halva vägen...   men överlevde mot alla odds... jättefin bana, men myyyyycket uppförsbackar)

 


Så var det då dags för första skicket B - A. Framföringen gick fint, skicket likaså. Tyst och fokuserat. När hon gått iväg står jag kvar vid starten. Hör första skyttens skott. Väntar en stund till - och ser hur Yksi kommer tillbaka. Tänkter tyst för mig själv - helvete! med den lydnadsuppvisningen!.

Hon tvärstannar precis utanför stationsområdet, tittar på mig, ruskar på sig - och vänder om och springer tillbaka därifrån hon kom. Jag vågade nästan inte andas. Så kommer ett skott - och ett till   .

Och slutligen ett samtal från A där de säger att hon är inne. 

Fantastiskt så fint hon löste detta (törs knappt säga det men vi har aldrig tränat med skytt på sträckan för henne...) och vilket självförtroende hon borde få. Underbart!

Nu var nästa fråga - skulle hon vilja gå iväg från A till C?

Vi på B packade ihop och gick vidare mot C. Yksi skickades från A,vi hör ett skott - och ett till. Andäktiga står vi - allihopa - vid starten på C och törs nästan inte andas.

DÅ kommer hon längs stigen som ett jehu - viker av och springer rakt in i min famn.

Lyckan var enorm. Våran lilla mespropp som vi ibland inte tror kan tänka så långt - har verkligen tänkt och levererat en uppflyttning som inte var av denna världen   . Vi är så glada och stolta över henne!

 

Vann gjorde hon, och blev alltså uppflyttad på 547 poäng. Dock med 9 på rapporten då ena domaren surt nog tyckte hon hade ojämn tid (2 sekunder längre på sträckan A-C jämfört med B-A). Småaktigt kan tyckas, men domaren dömer och Borlänge BK ska ha världens största eloge som ställde upp med den här tävlingen för ett enda ekipage. Vi är så glada för det   !

Och självklart kommer vi tillbaka och tävlar rapport (bara jag inte behöver gå ut...   )


(Och Blixten, ja hon hängde läpp halva dagen för att hon inte fick springa rapporten...   - men så fort hon slutar löpa är det hennes tur igen...)

Av Maria - 7 september 2014 20:17

... levererar.

Årets första höstmånad är här, och slår oss med häpnad. 

Värmen fortsätter - mellan 20 - 25 grader dagtid har det varit senaste veckan. Även om temperaturen går ner runt 10 grader på natten, orkar solen fortfarande värma världen. Underbart.

Ändå är det en aning vasst i luften, den här underbara känslan av höst. Rönnbären lyser röda, sädesfälten är slagna och morgonen disig.

 

Underbart, helt enkelt. Och vi njuter i fulla drag, för det står väl inte på så kommer hösten på riktigt...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards