Direktlänk till inlägg 25 mars 2024
... blir det till våfflorna ikväll. Kokade ihop imorse medan jag åt frukost innan jobbet.
Köper varje sommar ett flak med 15 liter färska jordgubbar när det är säsong. Rensar, lättsockrar och fryser in (förutom de jag äter upp - älskar färska jordgubbar och grädde!) och så tar jag upp en liter då och då och kokar med syltsocker (valfri mängd) och - voila - så har jag härligt god jordgubbssylt utan en massa tillsatser.
Gott till våfflor och pannkakor, men också till saffranspannkaka (för oss som inte har salmbär).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|