Livet på landet

Direktlänk till inlägg 31 juli 2009

Dobermannläger!

Av Maria - 31 juli 2009 22:12

Med plats för en och annan malle och pudel, såklart. Är så hemkommen efter nästan en veckas hundliv med likasinnade. Kennel Dobfanciers arrangerar varje år ett läger för valpköpare (och annat löst folk:) på Härnösands BK med inriktning på företrädesvis IPO, sök och också skogsspår. I år var Johnny inbjuden som spårinstruktör. Massor av hundar, och galet intresserat hundfolk. Tidiga morgnar och ut i skogen, här samling inför skogsspåren:

Därefter tillbaka till klubben för gemensam lunch, sen lydnadsträning och IPO-planarbete till sena kvällen.

Clara och Pudel-Bella (som har  fått mera social träning under dessa dagar än hon fått tidigare i hela sitt liv...)passade på att träna kontakt och agility:

Såklart blir det en del väntetid i bilen för hundarna också. NÄR är det min tur, undrar Stora Luren:

Och en och annan Falcon eller ett glas vin - men inte många. När kvällen kommer somnar man ovaggad, med eller utan drycker:

Naturligtvis var vi också hem till Dobfanciers och kollade deras dobermannvalpar - 13 (ja, ni läste rätt: TRETTON STYCKEN!) dobermannvalpar på 8 veckor... Hur underbara som helst:

Vi har också hunnit med 5 spår och en rapportträning (med diverse ofrivilliga störningar) och ett par uppletandeträningar med Ässi. Pudel-Bella har fått några spår (tokroligt tycker hon!) och provat på uppletande:)

Storasyster och Fiffen har varit hemma och hållit ställningarna med gården och hästarna, med standby av alla nära och kära.

Men jag har såklart längtat hem lite... Borta bra, men hemma bäst...

 
 
Susanne

Susanne

4 augusti 2009 20:40

Åhhh Ässis min;-) När ska JAG få göra något?! Så lik sin bror; med han är det bara JAG, JAG åsså JAG:-) Att det bor 2 andra hundar i den här flocken tar han ingen hänsyn till för han ska göra ALLT;-)

My god 13 valpar!! Hon ser onekligen stolt ut dobermann-mamman, med ALL rätt!!

http://web.telia.com/~u26108410

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 4 maj 19:42


... idag, tyvärr 0,5 p från uppflytt. Så jäkla surt.7 appellspårhundar till start, 4 bröt. Antingen hittade de inga spår, eller inga pinnar. Måste ha varit jättesvåra förhållanden!Jag drog startnr 7 och fick alltså sista spåret. Två ekipage före mig ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:59


... var ordet.Dessvärre inte alla människor förunnat. Medan andra fått för mycket. ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:58


Underbar tid, det här, älskar våren!

Av Maria - Fredag 3 maj 21:55

... ikväll, av entreprenör i trädbranschen.Valet stod mellan att stå på stege och beskära träd med elektrisk häcksax, eller leja hjälp.Jag valde det senare. Fick hjälp att klippa ner häckbuskarna och tukta häggträdet. Inget finlir, bara göra. Bl...

Av Maria - Onsdag 1 maj 22:17

Började dagen med lite hundträning - spår och uppletande. Spåret gick bra, men då var det skogsspår. Nöjd i a f. Mallenuttor. Pirripirran har ont i ett bakben och får inget göra, bara följa med på rastning. Fantastisk dag även idag, sol och v...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards