Livet på landet

Alla inlägg den 19 mars 2009

Av Maria - 19 mars 2009 22:23

... så söta! Dessa sötnosar är från kennel Frimares i Luleå och är 14 dagar gamla. Ska bli jättespännande att se hur de utvecklas - är lovad fortlöpande info! Och Lillasyster längtar...


Av Maria - 19 mars 2009 22:21

Imorgon har tjejerna studiedag och är lediga från skolan. Härligt.

Lång sovmorgon ska det bli, sägs det, och en riktig slappardag. Låter skönt tycker jag... som jobbar.

Av Maria - 19 mars 2009 20:36

Ikväll hämtade vi Prins Edwin (ja, för han ÄR verkligen våran prins nuförtiden:) från TIRK där han stått uppstallad sedan i måndags kväll. Storaryster har gjort sin prao där, och samtidigt kunnat träna i ridhuset vilket såklart är oslagbart vid den här årstiden.

De har bl a hunnit med att gå dressyr för Ulla och hopplektion för Ullis, en del egen träning och uteritter tillsammans med ridskolehästar.

Mellan jobbarpassen - såklart!

När vi sen hämtade honom vid 18.30-tiden ikväll gör han samma sak som när vi åkte dit: bara trampar rakt upp på transporten utan den minsta tvekan.

Underbart - och det är bara förnamnet!

Borta bra men hemma bäst - Prins Edwin blev glad över att komma hem igen, och blev jätteglad över att träffa Wille (som nog haft det lite ensamt när Edwin stått på TIRK) och det var ömsesidigt.

Nu känner jag verkligen vad rätt vi gjorde när vi köpte Edwin. Jag kan säga att jag verkligen undrat många gånger om vi gjorde rätt. Men första gången jag såg Edwin var jag så övertygad: Honom ska vi ha! Och efter att vi sett honom så var det egentligen aldrig aktuellt med någon av de andra hästarna vi tittade på. Ingen kunde jämföra sig med Edwin. En D-ponny - och ändå så mycket häst! Och det är sant - på både gott och ont. Den här hästen har ett huvud för sig - också på gott och ont, men mest gott såklart (med facit? i hand:)! Jag har ofta sagt att han är på tok för smart för sitt eget bästa, och det är sant och det är nog också den första hästen jag kunnat säga det om och menat det fullt ut.

Sen har det inte varit någon dans på rosor - Sofia har varit rädd,  hon har varit arg och hon har varit ledsen när han stökat med henne. Besviken på honom och arg på mig (som envisats med att köpa honom:). Och jag har envist hävdat att den här hästen kommer att kunna lära dig saker som ingen annan kommer i närheten av! Och det står jag fast vid fortfarande. Han var helt klart överkurs när vi köpte honom, men NU börjar Soffi & Edwin synka ihop sig och det är helt kanon! Till Soffis stora glädje - och till min!

Så - kanske jag fick rätt till slut ändå...?!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards