Livet på landet

Alla inlägg den 3 maj 2011

Av Maria - 3 maj 2011 22:05

... på TIRK ikväll för Sofia & Lorden. Som alla tisdagar...

Men - ikväll var det någonting som hade hänt. Något alldeles extra. Både häst & unge var hur duktiga som helst (med våra mått mätt) och jag var alldeles ohyggligt stolt och glad. Har ju haft en häst som fläckvis varit mera vild än tam på hoppbanan - och det speglar av sig på ryttaren, såklart.

Men ikväll var inställningen och attityden en annan - redan från början. Och jisses vad fint det gick. Ska lägga in en film så fort jag laddat ur kameran.

  

Och Bästa Blixtra var med och skötte sig så exemplariskt så jag vet inte vad. Satt uppbunden vid volten medan det byggdes hinder och vandrades med hästar, sen var hon trevlig och social och gick fram och ville bli hälsad på - i all välmening, dessutom. Mycket märkligt - men fantastiskt härligt.

Såg fina hundpojkar på lite avstånd och ville gärna nosa lite närmare, men när matte sa nej - så var det nej. Inget ryck och inget pip. Och matte var omåttligt stolt denna dag - både över hund, häst & ryttare.

Av Maria - 3 maj 2011 21:59

... med min hund har jag haft idag.

  

Helt underbart - bara Bästa Blixtra och jag. Alltid, tycker jag, har man flera - om inte alla - hundar med sig när man är ute. Men idag lämnade jag (med tungt hjärta, iofs) de övriga hemma och tog med mig bara Blixtra. Vi cyklade upp på skogen, stannade och lekte duttleken, busade med bollen, och cyklade vidare. Stannade igen och körde lite (och då menar jag liiiite:) lydnad innan vi åkte vidare. På tillbakavägen stannade vi till och satte oss i solen en stund - bara för att Bästa B skulle slappna av och varva ner lite. Hon tyckte det var jättekonstigt - men kom igen, matte, vi kan väl inte bara sitta heller? - men varvade ner och la sig vid mina fötter i solen en stund.

En underbar paus - välgörande för både för henne och för mig.

På vägen tillbaka sen körde vi några raka skick uppletande ut i skogen - vilket hon tyckte var jättekul. 

  

Sen sov hon gott på luren en stund innan det var dags att åka till TIRK och socialträna lite, vilket hon skötte med bravur! Så ikväll är hon trött, min alldeles egen Bästa Blixtra.

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards