Livet på landet

Direktlänk till inlägg 8 december 2012

Mera snö...

Av Maria - 8 december 2012 19:19

... har det kommit, under veckan som gått.

Massor, rättare sagt.

 

Det började i tisdags, och jag skulle iväg till Alunda och skriva kontrakt - och det var ett rent jävelusiskt väglag, halt, moddigt och massor av snörök. I Alunda snöade det lovikkavantar. Kontraktsskrivningen gick bra, och hemresan likaså (även om den tog mycket längre tid än det brukar... men det kan det vara värt en sån här gång, bara man kommer hem   ).

Under natten till onsdagen sen, brakade det löst ordentligt - snö och storm. Redan under morgonpromenaden insåg jag lönlösheten i att försöka ta mig ut med bil - jag skulle sitta rejält fast innan första kurvan.

Ute hos oss på landet är det som så, att det behöver egentligen inte snöa så förfärligt mycket, men blåser det samtidigt, då är det kört. Det driver igen över våra öppna ängar på nolltid - och då kommer man ingen vart.

Hursomhaver, nu provades tålmodigheten (då jag dessutom bokat tid hos veterinär Eksell i Örbyhus) i att vänta på plogbilen. 10.15 kom den, och då var det bara att passa på och åka ner i kölvattnet - medan vägen var ren.

Ett eländes väglag då också, och sedan dess också, kan man väl säga.

Sen har det snöat mer eller mindre oavbrutet sen dess - inatt, natten till lördag, hade det kommit ytterligare en decimeter, upptäckte jag när jag vaknade av plogbilen halv 8 i morse.

Om det nu slutar snöa, och om nu den här ljuvliga snön får ligga kvar, och packa till sig ordentligt, tänker jag att det kan bli en redigt härlig vinter.

För - visst ska det vara vinter när det är vinter.

Det tycker iallafall jag   .

 
 
Ingen bild

vännen R

9 december 2012 10:35

mysigt med mycket snö det är bara att ta ut skidorna ha det bra

Maria

9 december 2012 11:46

Jobbigt att spåra bara:) Ha det gott, vi hörs!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 11 maj 22:48

Aldrig har väl Eurovision varit så politiskt som i år. Demonstranter och burop mot att Israel fått ställa upp med ett bidrag. Och så uteslöts Nederländerna för deras sångare hade varit hotfull mot en kamerakvinna, och så försökte man få nån politisk ...

Av Maria - Lördag 11 maj 22:23

Idag på lite annat sätt - med sele och lina som är fäst i styrstaget på cykeln. Och ingen cykelhjälm. Och sprängsten bitvis på grusvägen. Nåja, hon sprang snällt med den 61+ åriga matten. Sprang med sträckt lina men drog inte järnet. Jätteduktig...

Av Maria - Fredag 10 maj 23:28

Clara och jag tog en tur till Magasinet Iggelbo - och jisses vad med fina blommor och annat de har! Köpte lite blommor och ett par fina dahlior! Kära Clara i shoppartagen: Hem och planterade lite blommor, satte även om tomatplantor som vuxit ur s...

Av Maria - Onsdag 8 maj 09:41

Den första på ÅTTA ÅR! Riksbanken sänker styrräntan med 0,25 punkter! Yoiiihaaaaaouuu! ...

Av Maria - Onsdag 8 maj 08:15


... det var väl roligt, hurra!Inte ett dugg. 8 maj och full snöstorm! ...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards