Livet på landet

Direktlänk till inlägg 31 juli 2014

Till Gagnef-Floda BK...

Av Maria - 31 juli 2014 11:14

... styrde vi kosan i fredags, Sofia och jag och Blixtra, Isa och Fia. För att tävla agility lördag och söndag.

 

Blixten var rädd att vi skulle glömma henne...

 

... och säkrade direkt sin plats i bilen medan vi packade:)

Vi åkte upp fredag em, och hade hyrt en liten stuga på Sifferbo Stugby utanför Djurås.

  

Pigg liten stuga (med betoning på liiiten) men fullt utrustad med både kök och badrum. Men med två vuxna och tre hundar var det fullt. Tvärfullt.

Vi packade in och åkte sen upp på skogen för att gå med hundarna. Varmt var det så vi letade badplats åt hundarna men det var inte det lättaste.

Vackra vyer, men det gör sig inte riktigt på bild, och djupa skogar.
   

På kvällen var vi fram till Gagnef-Floda BK och rekade terrängen och satte upp tält med Lena och Daniel som också var där och skulle tävla.

Tävlingsplatsen:

 

Lördag morgon blev tidig, då Isa skulle mätas in innan tävlingarna började. Sofia körde 2 lopp med Fia (hopp och agility klass 2) och 2 lopp med Blixta (hopp och agility klass 1) och ett klass 1-lopp med Isa båda dagarna.

Herrejisses vilket jippo. Fullt ös i tre ringar samtidigt, massor av folk och hundar, en värme utan dess like sen ska det dessutom hållas ordning på startnummer, vilka banor som man ska tävla på och banorna ska gås och hållas i minnet tills det är startdags. På allt detta en ofantlig hetta. Sen är tävlingen över på typ 30 sekunder. 

Blixten är så lugn och sansad trots all kaos runtomkring, hon ligger lös i tältet med passerande hundar och människor och tävlingsbanan precis utanför. Hon sitter lugnt i starten och är stencool - men när hon får startsignalen av Sofia då fullständigt exploderar hon. Och då menar jag EXPLODERAR. Hon formligen flyger fram och eftersom det går så fort tar hon snabbt egna beslut - kan själv minsann - om inte Sofia hinner före. Så, fort men fel  får väl bli Blixtens signum under den här helgen. Hon måste stoppas upp för att komma till sans men jag förstår att det är lättare sagt än gjort. Dock tog det sig framåt söndag em men de lyckades inte nolla något lopp. Däremot är jag övertygad om att det kommer, vänta bara.

 

Isa är lite likadan, men dessutom jäkligt smidig. Tar också egna beslut om det inte händer något direkt. Snabb som tusan men inte på långa vägar klar för detta. Trots det har hon en rejäl potential och kommer att bli riktigt bra. Kul att se.

Nej, den som levererade på den här tävlingen, det var gamla Fiffen. Som sätter sina lopp utan större missar och är otroligt hindersäker men något långsam. Trots detta gick hon helt klart bäst av våra hundar under helgen, hon fick en pinne i ett av loppen (och en 4:e plac) och var 0,75 p (tidsneddrag) ifrån en pinne i ett annat lopp (och en 3:e plac). Jättebra jobbat!

   

För Lena och Kiara gick det också bra - en SM-pinne lyckades de fixa under helgen, jättbra jobbat!


När man varit två helger på raken och tittat på agilitytävlingar med inställningen hur svårt kan det vara, kan jag säga att man blir grymt ödmjuk när man ser hur mycket som kan gå fel. Av 1000 starter per dag (i Gagnef-Floda) tror jag inte ens 20 % gick nollade lopp - och då var Sveriges bästa där!

Dessutom såg det jätteroligt ut, vilket har fått mig att fundera lite...


Så - två heldagar blev det i värmen, med varierande resultat. Lördagkvällen var vi så trötta så vi sov innan 22 (jag som hade tänkt mig lite kvalitativ mor-dotter tid   ). Även hundarna var däckade:

 

Riktigt roligt var det att se, och att få lite inblick i agilityn. 

Det här gör vi om!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 5 maj 18:12

... idag.Krattade och krattade, lyssnandes på ljudbok eller pratandes i telefon (thank god for i-pads), med en paus för en lunchfika på Strömsbergs café med vännen C.Härligt och mysigt, som vanligt. Tömde väl kärran en sisådär 6-7 ggr innan d...

Av Maria - Söndag 5 maj 18:08


... till landet, kompisar!Mina hundar var väldigt nyfikna! ...

Av Maria - Lördag 4 maj 19:42


... idag, tyvärr 0,5 p från uppflytt. Så jäkla surt.7 appellspårhundar till start, 4 bröt. Antingen hittade de inga spår, eller inga pinnar. Måste ha varit jättesvåra förhållanden!Jag drog startnr 7 och fick alltså sista spåret. Två ekipage före mig ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:59


... var ordet.Dessvärre inte alla människor förunnat. Medan andra fått för mycket. ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:58


Underbar tid, det här, älskar våren!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards