Livet på landet

Direktlänk till inlägg 22 mars 2015

Tre elitrapporthundar...

Av Maria - 22 mars 2015 22:27

... har vi nu i familjen.
Vi var på hemmaklubben igår och tävlade rapport, Isa med Sofia och Johanna och Blixtra med Johnny och mig. Och idag var jag bara mottagare, Johnny skulle köra lydnaden. Kändes ovant men lite skönt också.
Två ekl-hundar, en högre och två lkl-hundar kom till start - i rykande snöstorm och ett oberäkneligt aprilväder redan i mars.

Vi drog startnr 2 av elithundarna. Det började på första sträckan med att den första elithunden inte gick från B. Pirrigt - årets första tävling och hunden innan Blixtra vänder och kommer tillbaka. Skulle hennes svit av obrutna elittävlingar vara bruten nu?

Men nog kunde vi lita på Bästa B, hon kom fint in på A. Därefter kom Isa in i en galen fart och sen valde båda lägre-hundarna att stanna på B. Så tråkigt för dem.
Så - efter första skicket var det alltså bara Blixtra och Isa kvar. Gick strålande - förutom några rejäla mattemissar som drog ner oss till 8,5 p på A, Johnny hade 10 hos sig. På framföringen var hon tyst och fokuserad och när jag sen gör halt vid startpunkten försöker hon sätta sig men har hamnar med ett ben i ett hjulspår och det andra på högre mark vilket innebär att hon inte kan sätta sig. Å vad jag grämde mig när framföringen var så fin i övrigt. På andra skicket sätter hon sig inte heller - trots att jag sett till att det fanns plats på slät mark så då valde jag att säga SITT åt henne och fick då ytterligare neddrag för det.

Apsurt - men jag väljer att ta med mig att jag lyckades packa ihop henne TYST!
Nu var vi ensamma i elitklass men det är ändå surt med poängneddrag.
Efter rapporten var det lunch, därefter platsliggning och lydnad. Fullt på platsen och en skaplig lydnad - men mycket ljud och det var märkligt för det brukar hon inte ha med Johnny. Stegen och därefter uppletande - där hon för första gången på länge plockade 4 föremål och fick 8,5 (tugg och tapp).

Slutade på en totalpoäng på 566,5 p, första placering och cert på årets första tävling. Så bra jobbat!
Duktiga Blixtra och duktiga Johnny!

Sofia och Isa gjorde en jättefin uppvisning (även Johanna på A-stationen) både på rapporten (9,5 och dessutom snabbare än Blixtra på samtliga tre sträckor!). Fullt på platsen, jättefin lydnad (avstod tungapporten) och gjorde ett uppletande som var en ren uppvisning - så snyggt!

Blev uppflyttade till elitklass på 511,5 p, så jäkla bra jobbat, stort grattis!
Vi var jättenöjda men lider såklart ned elithunden som åkt från Norrköping i rykande snöstorm kl 04 på morgonen och sen går den inte rapporten. Lider självklart också med lägrehundarna även om de inte hade samma resväg. Aldrig roligt när det inte går bra, men bättre lycka nästa gång!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 28 april 22:18


Har precis lyssnst ut två riktigt bra svenska deckare: Rekommenderas starkt! ...

Av Maria - Söndag 28 april 22:09


... äntligen på gång?Man kan bara hoppas och hålla tummar! ...

Av Maria - Söndag 28 april 21:37

Haft en jättemysig kväll med tjejerna och deras pojkvänner med smörgåstårta och fika och förskottsfirat min (61:a) födelsedag lite.Sen blir det tyst och tomt när de åker hem, och tomt utan hundarna också, även om det är rätt livat när de är här. ...

Av Maria - Söndag 28 april 18:15

... som vanligt, på helgen. Pysslat och plockat undan lite, handlat och fyllt kylskåpet, tog med en CD-spelare som jag laddade med hans bästa musik (Roland Cedermark) och så fika såklart.Tidningsläsning och nagelklippning hör också till. Här s...

Av Maria - Söndag 28 april 10:02

... på Flustret igår!50+ disco med Clabbe (Rakt över disc) som DJ på ett plan och disco med annan DJ även på bottenplan.Så jäkla roligt, rent ut sagt! När stuffade man runt i rosa stroboskopljus med 900 andra till gamla 80-tals hits? Och på Flustre...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards