Livet på landet

Direktlänk till inlägg 7 maj 2015

På rapportläger...

Av Maria - 7 maj 2015 22:48

... tillbringade vi valborgshelgen, från torsdag till söndag. Vilket gäng - 10 husvagnar fulla med hundnördar plus några som låg i klubbstugan och några som var med under dagtid.
Och i detta gäng fanns ÅTTA elithundar i rapport och ett helt gäng på väg upp samt flera elithundar i spår ?!

På Valborg träffades vi allihopa och planerade helgen, åt och drack och hade en härlig kväll.

På fredagen var det samling vid 9 och utfärd till rapportskogen. Tror vi var nio hundar till rapporten, även några småttingar. Vi körde med Yksi och idag var det fokus på stationsuppträdande och framföringar och inte några jättelånga sträckor. Alla hundar skötte sig fantastiskt bra och det var jätteroligt med så många människor på A-stationen och att få till så tävlingslik träning.

Efter rapporten åkte vi tillbaka för korvgrillning, uppletande och lydnad.
För vår del blev det uppletande med båda hundarna och sen ut på nästa rapportpass med Ukraina - som löpte och inte fick vara med på vanliga rapporten - och Blixtra. Stationsuppträdande och framföringar även här. Vi jobbade på ljudet och Ukraina trasslade lite med att gå från matte till husse men vi fick igenom allt och det blev en bra träning.
Vad jag lärde mig är att fokusera på hunden och försöka hålla oss i bubblan så slipper vi mycket skräpbeteenden.
Det hade blåst och legat runt 5 grader hela dan och när vi var ute på em-rapporten regnade det dessutom så vi var riktigt ruggiga på kvällskvisten. Bestämde oss för att köpa hämtpizza till vinet den här kvällen, vilket var helt perfekt. Tror vi allihopa sladdade ut i husvagnarna innan 22, så trötta var vi.

Lördag så, samma upplägg.
Samling 9 och ut i rapportskogen igen, den här gången körde vi samma gäng men i annan terräng (öppen grusgrop) vilket inte är helt enkelt. Alla hundarna gjorde sitt bästa och de var otroligt duktiga, även småttingarna.

Vi körde Yksi igen i det här gänget.
Lunch på klubben igen, sen åkte vi ut på eftermiddagsrapport med Blixtra, Ukraina och Dollar. Gick fint och idag gick Ukraina utan trassel mellan husse och matte så alla var glada och nöjda.

Vi åkte hem och tig en snabbdusch och bytte om och sen tillbaka till klubben för grill och vin. Och en fantastiskt rolig kväll, skrattade så man fick träningsvärk i magen...

Söndag så, och samma upplägg. Idag körde vi Tierps tävlingsbana och nästan full grundsträcka. Gick bra för alla även idag men Isa trasslade lite och sprang bort sig, men löste det innan träningen var klar.
Blixtra fick idag ett spår på ca 800 m istället för rapporten på em, mest med tanke på att hon har några elitspårtävlingar framför sig. Det gjorde hon bra.

Grillkorvslunch och sen var det dags att börja packa ihop. Ett uppletande hann vi med även idag, grymt tävlingsmässigt med mycket folk på stigen. Verkligen jättebra!

Så var det dags att säga hej för den här gången. Alla var överens om att vi var värsta bästa gänget och att vi haft en toppenhelg och att vi ska göra det här till en tradition. Såklart!
Tack & kram till er alla - Eva & Tomas med Frippan & Bella (som f ö blev uppflyttad till högre sök i helgen - grattis!!), Susanne & Hans Vestergren med Abbot, Erling & Ingrid med Månstrimmans Pirelli, Lilian & Göran med Poker & Moss, Gunilla & Bert med Dexter, Britt-Marie & Sixten med Tinna, Christina & Håkan med Ibiza, Ia & Tomas med Dollar & Glock, Marita & Bengt med Ukraina, Johnny & jag med Blixtra & Yksi, Sofia & Johanna med Isa, Vilja, Presto, Rally & Rejsa och Anders & Pia med Uno & Dexter. Som sagt, vilket härligt gäng!
Det här gör vi självklart om, jättebra träning inför kommande tävlingar!
Extra tack till Sofia som drog igång detta då vi inte fick komma med på det rapportläger vi anmält oss till från början. Och vilken tur - för det här blev så mycket bättre!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 17 maj 22:09


... från maskrosor, laddat batteri för trimmer och för gräsklippare, såptvättat större delen av pooldäcket och burit fram lite utemöbler.Nu börjar sommarsäsongen och nog finns det massor att göra innan allt är på plats. ...

Av Maria - Torsdag 16 maj 23:09

... idag.Clara och jag åkte iväg efter jobbet, alltid lika roligt även om man saknar en del knallar från år till år, men å andra sidan kommer det ju nya!Marknaden kommer till Tierp två gånger per år, maj och oktober, med allt från korv, ost, cocosbol...

Av Maria - Torsdag 16 maj 23:04


På riktigt! Som jag njuter av denna värme efter den här långa vintern! Lövsprickningens tid, måste väl ändå vara den bästa på hela året (även om alla årstider har sin tjusning). ...

Av Maria - Torsdag 16 maj 07:00

... ser inte ut att vara den bästa. Jag pratade med ortopeden igår, då jag inte tyckte att jag fått riktiga hemgångsråd - mer än medicinen - när det gäller hennes fysiska aktivitet. Då hade han hunnit titta som hastigast på röntgenbilderna, och s...

Av Maria - Tisdag 14 maj 23:22


Men nu har väl Åkesson skitit i det blå skåpet i alla fall?Har skummat de två Kalla Fakta avsnitten om SD:s Trollfabrik. Nu går han ut i media och slår tillbaka mot media med full kraft och påstår att det är ett skämt?Självklart är han inträngd ...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards