Livet på landet

Alla inlägg den 23 maj 2015

Av Maria - 23 maj 2015 21:11

... och Johnny 600-p vallen i elitrapport! Vilken lycka!
Vi hade anmält Yksi till elitrapporten i Skutskär men då hon inte fått till det riktigt på de två elitrapporter hon startat i, ville Johnny köra Blixtra istället. Efter en del diskusiterande om det tog vi beslutet igår att byta hund.
Samling kl 06 imorse och i vanlig ordning börjar man med lydnaden för rapporthundarna. Vilket jag vet av erfarenhet att det passar Blixtra bra då hon blåser ur sig så enormt på rapporten att orken tryter lite till lydnaden.
Sagt och gjort - de går ut och kör en lydnad på 269,5 p med 7 på krypet där det blev ett missförstånd och hon satte sig upp i halten innan hon lade sig igen och fortsatte ett jättefint kryp.
Dubbel 10 på framåtsändandet (var kom den ifrån?) och en jätteglad och pigg hund. Roligt att se. Tycker att alla hundarna i vår klass gjorde en riktigt bra lydnad!
Uppletande sen -7,5 - i en ängsruta med massor av blåst där hon bara plockade tre föremål men jobbade fint hela tiden. Efter det platsliggning med hela gänget innan vi for ut på rapporten.
Väl ute i skogen lottades vi till nr 4 av 6 hundar. Kändes som att hon längtat efter rapporten då hon fått varit med och tittat på två tävlingar när vi kört Yksi. Jisses vad hon gick, på första skicket fick det nästan bli en målvaktsräddning för att fånga in henne då hon kom i en attans hastighet och hade också snabbaste tiden på den sträckan.

På resterande sträckor var hon inte snabbast men låg i tätskiktet och hade bästa totaltid (även om det inte skiljde mycket mellan hundarna). Då hade hon trasslat bort sig lite på en sträcka plus att jag var 9 s sen fram till starten av andra skicket. Klantigt som tusan, men shit happens. Det känns ju ändå som att man har lite marginaler med den hunden... Även om man såklart ska ha bättre koll än så!
Riktigt roligt att köra med henne, hon var tänd och taggad som tusan!
Dubbel 10 på rapporten gav också till slut en 2:a plac med cert på 604,5 p, helt suveränt. Så roligt och så galet tacksamma vi är över denna fantastiska hund! Vann gjorde Dick och Nicke på fina 610 p som gjorde en fantastisk tävling och än en gång visade att gammal är äldst!
Tyckte att alla hundar gjorde en jättefin tävling, samtliga av de som kom till start (6 elithundar av 9 anmälda och en lägre hund) genomförde alla moment med fina betyg. Grattis till alla fina rapporthundar och härliga förare - det är verkligen så himla roligt att träffa er alla på tävlingarna!

En fantastiskt rolig tävling är det också, den här i Skutskär. Det körs både spår, sök, rapport och skydds i alla klasser och hur man får ihop allting med gemensam prisutdelning vid 16 är för mig en gåta. Otroligt samarbete och massor av ideella krafter, naturligtvis.

När vi kom tillbaka till klubben efter rapporten var det bilar, folk och hundar överallt. Platsliggning, lydnad och skydds kördes på olika planer. Nästan rena festivalstämningen.
Tack Skutskärs BK för en toppentävling!

Trist bara att inte Sofia, Johanna och Isa kom till start då Isa inte var helt fräsch i ett framben. Men det går flera tåg.
Ikväll kollar vi ESC och firar med Mästerkatten Blixtra, ett glas bubbel och några bitar torkad lunga.
Då är alla glada och nöjda efter en härlig dag!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards