Livet på landet

Alla inlägg den 7 maj 2015

Av Maria - 7 maj 2015 23:26

... ska finnas en skatt sägs det..,

Dagens vackra regnbåge mellan skurarna i Rocknoe...

Av Maria - 7 maj 2015 23:21

... måste väl ändå vara Sofia Olsson!
Hon skulle passa Johannas Rally och Rejsa i veckan och samtidigt komma hem och bo här för att lämna bilen på service hos Mekonomen i Bergby. Vilket har gjort att vi fick finfrämmande och tillika 6 hundar i huset. Vissa bakom grindar och andra inte.
Under promenaden idag såg det ut så här..,

Eftersom Blixtra bara ÄR bäst måste jag också få berätta att hon är ett under av social kompetens, även med husets gäster. Inte ett gruff, inte ett morr har kommit över hennes läppar. En blick räcker. Mer än ett morr.

Medan vi har en i huset som låter desto värre - Yksi - och som är galet obekväm med nytt sällskap, speciellt i det egna hemmet. Man måste inte älska, säger jag då, men man får banne mig acceptera. Basta. Annars kan man bli satt på undantag och det är ju inte så kul...

Då surar hon lite och säger okej då.
Allt medan finfrämmat gör cirkuskonster for another goodie..,

Sötnosen Rejsa - en gång SM-vinnare i agility och Rally som vinkar vackert:





[Bild]

Vilka charmtroll! Kul att träffas men ikväll har de åkt hem till matte Johanna igen.

Av Maria - 7 maj 2015 23:08

.., var det dags för i onsdags igen.
Isa var lite halt sen rapporthelgen så hon fick dubbelvibba medan mallarna simmade.

Blixten som vanligt - upp på rampen och hopp i, det kan inte gå fort nog.

Sen sim varvat med streamer - där är hon som i skogen, när det tar emot så bara ökar hon!
Vilken hund, Bästa Blixtra!

Efteråt blev det mys på vibben i nya badrockarna (jisses så man håller på :) och sedvanlig torkad lunga

(vilket gör att Blixtra nästan inte har tid att rasta sig efter badet) och en tupplur på vägen hem.

Och jädrars vilken fin form hon börjar komma, Bästa B!
Dessutom fick Yksi simma fritt i bassängen idag, vilket blev en helt annan känsla för henne. Så duktig och så nöjd. Finaste!

Av Maria - 7 maj 2015 23:01

... igen. Lika roligt, eller faktiskt roligare, än förra gången. Nu var det skogen direkt och vi känns som ett himla bra gäng med stor variation på hundar. Vi figgade åt varann och det var jätteroligt att se alla hundar jobba. För Blixtras del la vi idag fokus på att vinda in figgarna, skallmarkera och köra systemsök under ordnade former. Jätteroligt!!
Nu har vi några veckor att träna till nästa gång!

Av Maria - 7 maj 2015 22:48

... tillbringade vi valborgshelgen, från torsdag till söndag. Vilket gäng - 10 husvagnar fulla med hundnördar plus några som låg i klubbstugan och några som var med under dagtid.
Och i detta gäng fanns ÅTTA elithundar i rapport och ett helt gäng på väg upp samt flera elithundar i spår ?!

På Valborg träffades vi allihopa och planerade helgen, åt och drack och hade en härlig kväll.

På fredagen var det samling vid 9 och utfärd till rapportskogen. Tror vi var nio hundar till rapporten, även några småttingar. Vi körde med Yksi och idag var det fokus på stationsuppträdande och framföringar och inte några jättelånga sträckor. Alla hundar skötte sig fantastiskt bra och det var jätteroligt med så många människor på A-stationen och att få till så tävlingslik träning.

Efter rapporten åkte vi tillbaka för korvgrillning, uppletande och lydnad.
För vår del blev det uppletande med båda hundarna och sen ut på nästa rapportpass med Ukraina - som löpte och inte fick vara med på vanliga rapporten - och Blixtra. Stationsuppträdande och framföringar även här. Vi jobbade på ljudet och Ukraina trasslade lite med att gå från matte till husse men vi fick igenom allt och det blev en bra träning.
Vad jag lärde mig är att fokusera på hunden och försöka hålla oss i bubblan så slipper vi mycket skräpbeteenden.
Det hade blåst och legat runt 5 grader hela dan och när vi var ute på em-rapporten regnade det dessutom så vi var riktigt ruggiga på kvällskvisten. Bestämde oss för att köpa hämtpizza till vinet den här kvällen, vilket var helt perfekt. Tror vi allihopa sladdade ut i husvagnarna innan 22, så trötta var vi.

Lördag så, samma upplägg.
Samling 9 och ut i rapportskogen igen, den här gången körde vi samma gäng men i annan terräng (öppen grusgrop) vilket inte är helt enkelt. Alla hundarna gjorde sitt bästa och de var otroligt duktiga, även småttingarna.

Vi körde Yksi igen i det här gänget.
Lunch på klubben igen, sen åkte vi ut på eftermiddagsrapport med Blixtra, Ukraina och Dollar. Gick fint och idag gick Ukraina utan trassel mellan husse och matte så alla var glada och nöjda.

Vi åkte hem och tig en snabbdusch och bytte om och sen tillbaka till klubben för grill och vin. Och en fantastiskt rolig kväll, skrattade så man fick träningsvärk i magen...

Söndag så, och samma upplägg. Idag körde vi Tierps tävlingsbana och nästan full grundsträcka. Gick bra för alla även idag men Isa trasslade lite och sprang bort sig, men löste det innan träningen var klar.
Blixtra fick idag ett spår på ca 800 m istället för rapporten på em, mest med tanke på att hon har några elitspårtävlingar framför sig. Det gjorde hon bra.

Grillkorvslunch och sen var det dags att börja packa ihop. Ett uppletande hann vi med även idag, grymt tävlingsmässigt med mycket folk på stigen. Verkligen jättebra!

Så var det dags att säga hej för den här gången. Alla var överens om att vi var värsta bästa gänget och att vi haft en toppenhelg och att vi ska göra det här till en tradition. Såklart!
Tack & kram till er alla - Eva & Tomas med Frippan & Bella (som f ö blev uppflyttad till högre sök i helgen - grattis!!), Susanne & Hans Vestergren med Abbot, Erling & Ingrid med Månstrimmans Pirelli, Lilian & Göran med Poker & Moss, Gunilla & Bert med Dexter, Britt-Marie & Sixten med Tinna, Christina & Håkan med Ibiza, Ia & Tomas med Dollar & Glock, Marita & Bengt med Ukraina, Johnny & jag med Blixtra & Yksi, Sofia & Johanna med Isa, Vilja, Presto, Rally & Rejsa och Anders & Pia med Uno & Dexter. Som sagt, vilket härligt gäng!
Det här gör vi självklart om, jättebra träning inför kommande tävlingar!
Extra tack till Sofia som drog igång detta då vi inte fick komma med på det rapportläger vi anmält oss till från början. Och vilken tur - för det här blev så mycket bättre!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards