Livet på landet

Alla inlägg under juni 2015

Av Maria - 18 juni 2015 22:09

... drog bilen under helgens road-trip (per mil). Känns som man kan leva med det:

Av Maria - 18 juni 2015 22:05

... om 105 mil gjorde Sofia och jag och Blixtra och Isa förra helgen. För att göra en lång historia kort hade Sofia och Johanna bokat stuga två nätter i Timrå för att köra rapport med Isa och för att Johanna skulle köra agility. Isa blev halt så ingen tävling för henne och då tänkte Sofia själv fara till Sollefteå för att hälsa på Isas uppfödare, kennel Everics, Catherine och Leif Norden. Jag tyckte det var långt för henne att åka själv och bestämde mig för att följa med.
Sagt och gjort - fredag kväll vid 18 drog vi norrut och anlände Vivstavarvstjärns camping kl 21. Rastade hundar och packade upp och somnade rätt snart.
Upp lördag morgon vid 8 för hundrastning och frukost innan avfärd till Sollefteå.
En underbar morgon, by the way:

Styrde kosan mot Sollefteå och tig oss dit på ca 1,5 timme. Väl framme var det såklart roligt att ses, fika, prat och hälsa på hundar. Vallning med Isa - jätteroligt! Fick också se Catherine valla med sina tävlingshundar, jätteroligt.

Dagen gick i en rasande fart och snart var det eftermiddag och dags att åka tillbaka mot Timrå. Väl där rastade vi hundar och hämtade lite mat och styrde kosan mot Sundsvall och Bergsåkers travbana där Johanna och Birgitta campade i husbilen mellan agilitypassen. Just idag hade Johannas Rejsa blivit agility champion och det måste vi ju självklart hjälpa dem att fira. Grillmiddag och kalasande på jordgubbar och glass innan vi vid 22-tiden vände tillbaka mot Timrå, dötrötta efter en lång dag och en trevlig kväll.
Tröttmössa..,

Dagen efter hade vi inget inplanerat - efter hundrastning och frukost började vi titta på bilar i närheten då Sofia fått körförbud på sin.
Hittade inget och började istället diskutera hundar, vilket resulterade i att vi bestämde (denna gång i samråd med sambon ?) oss för att åka tillbaka mot Björksjön och kenneln och ta hem den 1,5 åriga BC hanen Moss (Do Encostas Moss) på prov åt Sofia i en månad. Så, i bil tillbaka MIT Långsele där Catherine och Leif mötte upp oss, lite kaffe och skriva papper, lasta in hund och åka hemåt.
Mååånga mil. Med fina Moss i framsätet.

Vi turades om att köra och kom hem vid 18-tiden, då han fick träffa husets alla vovvar. Gick jättebra! En genomsnäll kille som känns rätt låg i rang.
Nu får vi se hur provmånaden går.
Helt underbar är han i alla fall!

Av Maria - 9 juni 2015 22:19

... hos E&T Hund har vi gått under våren. Satan i gatan så roligt. Tycker både Blixtra och jag.

Vi har varit ett jätteroligt gäng, vilket såklart också har gjort sitt till. Blixtra har älskat de här träningarna.

Figgat åt varann har vi gjort - fullt synliga, halvdolda eller helt gömda (under filtar, i tält, under granar i kojor eller liggande på gräsfält)...

Som sagt, jätteroligt.
Nu hoppas vi på en fortsättning till hösten.
Och stort tack till Eva för en bra kurs och för lånet av bilderna!

Av Maria - 6 juni 2015 22:49

... har vi varit på bio och sett ikväll.
Vilken rolig film - helt klart sevärd!
Och svenska Björn Gustafsson hade också en liten roll bland alla dessa Hollywoodstjärnor - how come? Men lika galet rolig som vanligt...

Av Maria - 6 juni 2015 13:30

... och en älskad farmors födelsedag. Som firas i himlen sedan ett antal år tillbaka. Men vi minns och vi saknar...

Av Maria - 6 juni 2015 13:23

... lämnar vi i år med varm - nåja - hand över till något annat elitekipage då vi beslutat oss för att avstå morgondagens elitrapport i Knivsta.
När vi kom hem från Skutskärstävlingen för två veckor sedan upptäckte vi att Blixtra skurit upp en trampdyna. Inte roligt, men den har läkt hyfsat bra. Tills jag var osmart nog att ta ut henne på sökkursen i måndags, för då upptäckte jag på tisdagen att vi var tillbaka på ruta 1 igen. Typ.
Som grädde på moset började alla tre hundarna här hemma att nysa. Som de haft hösnuva, typ. Nyst och nyst och nyst och nyst. Och varit hängiga. Tror t o m Blixtra haft feber något dygn. Varm och trött och hängig. Har plockat ut Stronghold och givit dem, ifall det skulle vara något annat. Men icke, det har inte hjälpt.
Vi sa att vi väntar till lördag - läs idag - innan vi tar slutgiltigt beslut. Och hon är mycket piggare - har fått tillbaka glimten i ögat med det stänk av jävlaranamma som hon vanligtvis har - och har en energi och outtröttlighet utan dess like.
Men nyser ff om än sporadiskt och jag kan se att hon i något enstaka steg avlastar på ett sätt som hon inte gör i vanliga fall.
Så nu har vi bestämt oss för att lämna walk-over för hon är på tok för värdefull för oss för att chansa med.
Men det suger att inte kunna försvara DM titeln från förra året. Fy fan - rentutsagt - vad det suger. Så det kanske bor en liten tävlingsdjävul i mig trots allt (klart det gör!).
Självklart önskar vi alla andra ekipage stort lycka till, och må bäste hund vinna!!

Tråkigt också att Sofia avstår att tävla med Isa då hon ff tillochfrån är halt på ett framben. Annars hade man ju kunnat hoppas att titeln och VP hade fått stanna i familjen...

Av Maria - 6 juni 2015 13:05

Så var det då dags för dagen D - Claras student. Tre lärorika år på Thoren Business School var till ända och hela dagen blev ett enda stort firande.
Började morgonen hos frissan innan det var dags att ta tåget till Uppsala och avslutning.

Och vilket jippo i Uppsala! Stora torget var fullt av studentfirande släkt och vänner, ett folkhav som kokade av glädje och frustrerade busschaufförer som inte kom fram i röran. Ballonger, studentskyltar och tutor. Och Solen, som förgyllde hela denna dag tillsammans med Värmen!
Underbart!

Glädje att få rusa ut ur skollokalerna för allra sista gången var total.
På eftermiddagen var det mat och fika och fortsatt firande med släkt och vänner! Stort tack till alla er som kom och firade med oss!
Kvällen fortsatte för tjejerna på annat håll medan vi var hemma och röjde...

Stort grattis till studenten, älskade unge, och all lycka till i livet ??.

Av Maria - 6 juni 2015 12:54

... har - utöver jobb och hundar - bestått av förberedelser inför Claras student. Vi har städat, handlat, förberett mat och efterrätter och bakat bröd...

Jisses vilket spektakel, men roligt också såklart.

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards