Livet på landet

Alla inlägg den 18 juni 2015

Av Maria - 18 juni 2015 22:43

... har växt upp från en liten trulmaja..,

... till en vacker ung dam på 19 år...

.., som nu ska ut och prova sina vingar. På midsommardagen åker hon till Rhodos för fyra veckor.
Mammans hjärta blöder såklart, men hoppas vistelsen blir precis så fantastisk som hon förväntar sig...
Längtar redan!

Av Maria - 18 juni 2015 22:31

... i år ser ut att bli en kylig historia.

Burr sa Kasper. Å
Andra sidan var det likadant förra året innan värmen kom - med besked - i början av juli.
Hela våren det här året har varit kall, jag tror inte ens jag varit med om att liljekonvaljerna knappt slagit ut till Mors Dag eller att de står fina fram till midsommar...

Av Maria - 18 juni 2015 22:26

... eller kanske drottning är mer passande..,

Bästa, finaste Blixtra!

Av Maria - 18 juni 2015 22:22

... mot stress (läs högt blodtryck) har jag gått under våren. En fantastisk upplevelse som givit mig många verktyg för att se vad jag håller på med. Och insikt i att jag hela tiden tävlar mot mig själv i alla olika avseenden. Och jag har lärt mig andas och ser vilket underverk det gör för mig (och för min hund!)!

Så, nu har jag (förhoppningsvis) lärt mig att sluta peka finger åt andra bilister eller få frispel på vad det än må vara som taggar igång mig. Humöret har jag kvar men förhoppningsvis kommer jag att leva ett lite lugnare liv och inte styras utav känslostormar som uppstår av stress.
Jag fick också tips om att läsa sinnesro-bönen med jämna mellanrum då och då..,
(Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden...)
Acceptans tror jag det heter. Eller resignation. Vi får se hur det går!

Av Maria - 18 juni 2015 22:09

... drog bilen under helgens road-trip (per mil). Känns som man kan leva med det:

Av Maria - 18 juni 2015 22:05

... om 105 mil gjorde Sofia och jag och Blixtra och Isa förra helgen. För att göra en lång historia kort hade Sofia och Johanna bokat stuga två nätter i Timrå för att köra rapport med Isa och för att Johanna skulle köra agility. Isa blev halt så ingen tävling för henne och då tänkte Sofia själv fara till Sollefteå för att hälsa på Isas uppfödare, kennel Everics, Catherine och Leif Norden. Jag tyckte det var långt för henne att åka själv och bestämde mig för att följa med.
Sagt och gjort - fredag kväll vid 18 drog vi norrut och anlände Vivstavarvstjärns camping kl 21. Rastade hundar och packade upp och somnade rätt snart.
Upp lördag morgon vid 8 för hundrastning och frukost innan avfärd till Sollefteå.
En underbar morgon, by the way:

Styrde kosan mot Sollefteå och tig oss dit på ca 1,5 timme. Väl framme var det såklart roligt att ses, fika, prat och hälsa på hundar. Vallning med Isa - jätteroligt! Fick också se Catherine valla med sina tävlingshundar, jätteroligt.

Dagen gick i en rasande fart och snart var det eftermiddag och dags att åka tillbaka mot Timrå. Väl där rastade vi hundar och hämtade lite mat och styrde kosan mot Sundsvall och Bergsåkers travbana där Johanna och Birgitta campade i husbilen mellan agilitypassen. Just idag hade Johannas Rejsa blivit agility champion och det måste vi ju självklart hjälpa dem att fira. Grillmiddag och kalasande på jordgubbar och glass innan vi vid 22-tiden vände tillbaka mot Timrå, dötrötta efter en lång dag och en trevlig kväll.
Tröttmössa..,

Dagen efter hade vi inget inplanerat - efter hundrastning och frukost började vi titta på bilar i närheten då Sofia fått körförbud på sin.
Hittade inget och började istället diskutera hundar, vilket resulterade i att vi bestämde (denna gång i samråd med sambon ?) oss för att åka tillbaka mot Björksjön och kenneln och ta hem den 1,5 åriga BC hanen Moss (Do Encostas Moss) på prov åt Sofia i en månad. Så, i bil tillbaka MIT Långsele där Catherine och Leif mötte upp oss, lite kaffe och skriva papper, lasta in hund och åka hemåt.
Mååånga mil. Med fina Moss i framsätet.

Vi turades om att köra och kom hem vid 18-tiden, då han fick träffa husets alla vovvar. Gick jättebra! En genomsnäll kille som känns rätt låg i rang.
Nu får vi se hur provmånaden går.
Helt underbar är han i alla fall!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards