Livet på landet

Alla inlägg den 20 september 2015

Av Maria - 20 september 2015 22:13

... insåg vi att vårt deltagande i Nordiska Mästerskapen var över innan det ens hade börjat.
På morgonpromenaden såg Johnny att Blixtra haltade och hoppade på 3 ben. Vi tittade närmare och upptäcker då en skärskada på stora trampdynan på vänster tass.
Vilket antiklimax!
Första tanken var att tejpa och ge henne en värktablett - men nej. 7 km rapport på lördagen och 6 på söndagen i det fulla ös som hon alltid ger, det vore inte ok av oss.
Istället hängde vi på låset till Rembackens veterinärpraktik när de öppnade vid 9, och de sa direkt att vi borde sy. Av olika anledningar sa jag nej till det så såret tvättades och bandagerades och Blixtra blev sjukskriven i en månad.

Jag kan säga att det här var ett lika uberjävligt antiklimax som när hon började löpa 3 dagar innan SM förra året. Det var som att pysa ur en ballong, allt blev bara tomt.
Efter att ha berättat för tävlingsledningen - och såklart känt förfärlig skuldmedvetenhet för laget - fick vi info om att reserv nr 1 - Ulrika och Tomas Hedberg med Dalton från Örnsköldsvik - slänger sig i bilen och kommer ner och tar vår plats i laget!
Vilken lättnad!
Fredagen i övrigt bjöd på samlingar mm vid Vallentuna IP som var officiell tävlingsarena för NM i år. Parad genom stan och invigning av kommunalråd och förbundsordförande i SBK. Mäktigt värre! Och fantastiskt roligt, såklart, att få vara en del av detta.
Mitt i allt elände..,

Av Maria - 20 september 2015 21:57

... har vi fått möjlighet att göra under några dagar. Eftersom vi var uttagna till Nordiska Mästerskapen i Bruks och IPO blev vi kallade till samling redan i onsdags för att teama ihop oss och få möjlighet att träna.
Mäktigt.
Alla ekipage - 3 i varje bruksgren - har varit inkvarterade på Odalgården utanför Uppsala (en konferensanläggning med full service och närhet till fina träningsmarker).
Vi har alltså fått förmånen att umgås och träna med Sveriges Bästa Hundekipage. Fantastiskt roligt.
Roligt också att upptäcka att bakom dessa framgångsrika ekipage finns vanliga, galet hundintresserade människor som besitter massor med erfarenhet och kunskap. Och är hundnördar - i samma omfattning som alla andra!

Sen har det blivit gemensamma måltider och en och annan öl eller glas vin på kvällarna. Pratandes om hund, naturligtvis.
På onsdagkvällen kom Staffan Nordin och Bengt Sjöberg (90-årig hundförare) och pratade hund och visade film och berättade hur det var längre tillbaka. Jätteroligt och imponerande!

På onsdag eftermiddag tränades lydnadsprogrammet för NM igenom - alla som önskade fick kommendering - och avslutades med gemensam platsliggning.
På torsdagen var vi uppe skapligt och åkte ut i skogen för att träna rapport/frispår. Framföringar, korta skick och frispår. Jätteroligt.

På eftermiddagen körde vi lydnad igen på en IP i närheten. Blixtra haltade till på vänster fram men när Johnny tittade såg han inget och sen gick det bra - gjorde en toppenfin träning! Kändes hoppfullt..,

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards