Livet på landet

Alla inlägg den 4 juni 2023

Av Maria - 4 juni 2023 22:35

... tror jag det är, har börjat växa i hörnan vid hundgården.

Så vacker   !

Har inte trimmat bort bladen när jag gått lös med trimmern då jag var osäker på om det verkligen var ogräs?
Idag såg jag att de blommade, så himla fina!

Av Maria - 4 juni 2023 22:31

... har min lilla mallepilutta Vinna fått idag.
Samling vid 07:45 på Gävle BK och vi skulle gå som hund nr 2. Före oss var en lagotto.
Vinna var ju mer vild än tam när jag tog henne ur bilen, så vi strosade runt och nosade in omgivningen innan det var vår tur. Allt för att få henne att gå med alla fyra tassarna i backen...   

Började med att hälsa runt på publiken, inga konstigheter. Hon är ju mycket glad i folk, den här lilla mallan.
Därpå hälsade vi på tävlingsledaren som tog kopplet och gick iväg med henne, heller inga problem. En av hennes styrkor är att hon är social och tycker om människor.

Kom tillbaka till mig och tävlingsledaren kände igenom henne (hantering) och tittade på tänder, och hon viftade på svansen hela tiden. Dags för lek med tävlingsledare, inga konstigheter hon älskar ju att kampa!
Sen var det dags för lilla bytet, i första svängen stack hon efter i full fart och hämtade hem tussen. I andra svängen klappade jag i händerna när hon tog bytet vilket innebar att hon släppte tussen och kom tillbaka till mig, det gjorde också att vi åkte ner en ruta (mitt fel, hon skulle ha hållit kvar).
Passivitet. Långt koppel och stå stilla i tre minuter. Inga konstigheter, hon var lugn och tittade sig omkring lite. Hon har ju huvudet på skaft, så det är ju inget som passerar henne. Men ingen oro eller stress eller klättrande.
Därefter stora bytet, var som ett skolboksexempel. Hon tittade vad den gjorde och sprang ut och lekte.
Jätteroligt, tror inte jag har haft nån malle som gjort just det momentet bra tidigare.
dumpen. Hon blev rädd och behövde hjälp av mig för att ta sig fram, men avreagerade direkt. Jätteskönt!
Skramlet så, var ju nästan inte värt namnet. Hon hajade till och gick direkt fram och kollade av det, utan någon hjälp från mig.
spökena. Helsike, vad arg hon blev. Svansen rakt upp och raggen rest. Talade högljutt om, att kom inte närmare! När de ändå gjorde det kastade hon matten åt vargarna och drog   . Då blev det lite övermäktigt. Löste det fint med lite hjälp och så snart hon förstår att det är människor under spökena så finns inget kvarstående alls.
Sista momentet var skott, både under lek och i passivitet. Och hon är helt skottfast, så skönt.

Hon la inte på sig något mellan momenten utan knatade på med samma frenesi, svansen i vädret och huvudet högt. Härligt. Hade säkert kunna gå en runda till, det här tyckte hon var roligt.

Fick mycket goda vitsord både från beskrivare, tävlingsledare och figuranter. Skoj   .

Det var svårt för mig att förutspå hur ett MH med Vinna skulle gå, hon har ju mycket känslor så man vet inte vad man hade att vänta.

Genomgående är det en väldigt glad och lekfull hund med stor tillit och glädje till människor. Hon är inte jättemodig ännu men det kommer med åldern.

Jag är mycket nöjd med den här lilla belgiska mallan och Vinna fick åka hem med Känd mental status, vilket öppnar upp framtiden för oss, både tävlingsmässigt och avelsmässigt.

Made for Action Vienna   

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards