Livet på landet

Alla inlägg den 21 februari 2008

Av Maria - 21 februari 2008 22:15

Efter att ha skjutsat sportlovslediga tjejer hit och dit och suttit med näsan i läxböckerna ;-) i två dagar har det inte blivit nåt bloggat.

Men idag har Johnny varit ledig och efter en förmiddag i snickarbyxans och läxböckernas tecken tog vi oss ut med jyckarna.

Hade innan varit ute och vallat en fullstor uppletande ruta med MÅNGA föremål - allt ifrån handskar till hästskor. Detta innebar att jag lekte tävlingsledare och Johnny och Ässi kom fram till en för henne helt ny ruta. (Annars när vi tränar brukar vi binda upp henne och springa som glada galningar i skogen och valla ruta och slänga grejer omkring oss - vilket såklart hon tycker är jättespännande;)

Inga problem - såklart? Två skick med snygga avlämningar inom 40 sekunder, därefter kamp och bus och kamp, och sen ytterligare två skick innan nästa buskvart. Sen av med skynke och ut och frileta i rutan. Jättekul. Och hon gör det kanon. Så här långt. Är det väl bäst jag säger...

Vi brukar turas om att köra uppletande och leka tävlingsledare, och jag tycker nog i det här läget att hon jobbar lika bra för oss båda. Vad jag kan säga är att Johnny är oerhört tydlig i sitt språk med hundarna, det är sällan det blir missförstånd, medan jag är mera yvig och har en tendens att prata med dem i tid och otid, vilket innebär att de ibland undrar om de fått kommandot eller inte? Är det ett typiskt kvinnligt fenomen kanske - att prata i tid och otid;-)

Hursomhaver fick lilla Fia också träna lite på det hon kan - och börjar kunna - mest för att Sofia ska börja en agilitykurs med henne i april, och kanske också för att hon verkligen har fyllt ett år och nästan inte kan nånting.

Om Ässi körs på kamp som motivation, så handlar det här bara om godis.

Här tränades ingångar, lite fot, sitt kvar, inkallning, ligg kvar och skall (som hon faktiskt är riktigt duktig på vid det här laget!). Så när vi sen kom hem var båda hundarna nöjda och sådär lagom trött-i-huvudet-trötta. Innan de sussade på lilla och stora örat hann de klämma varsitt grisöra (nu blev det många olika öron i samma mening...)

Dessutom knäppte jag så många fina kort med min nya *@(&%*" mobil, som jag sen inte kunde tanka över till burken och bloggen. Jag kanske är tvungen att läsa bruksanvisningen... (men det bär emot).

Får sätta in några andra kort så länge...




Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
<<<
Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards