Livet på landet

Alla inlägg under juli 2010

Av Maria - 7 juli 2010 20:30

Nu är det sommar, på riktigt. Känns som lite mer sommar när man är ledig.

Om man nu nånsin är ledig i det här jobbet - tycker telefonen ringer hela tiden. Nåja, man behöver inte sitta inne på kontoret iaf. Att svara i telefonen då och då vid poolen överlever jag nog utan problem ...

På eftermiddan kom bästaste Helena & Hanna hit för att äta jordgubbar och prata häst - var det tänkt - och titta på hästhagar, och nog gjorde vi det, men fokus låg nog ändå för dagen på hundförlossningar och hundnamn och graviditetsdiskussioner (för hundar:). Kul var det - toppentjejer - och jag hoppas det inte dröjer för länge innan vi ses igen. Av nån anledning ger de här Karlholmsbrudarna lite abstinens om man inte har kontakt på för lång tid - förstår inte hur det har kunnat gå till   ?

  

Sen blev det härlig sommarmiddag med familjen - färskpotatis, matjessill, gräddfil och rödlök (ja, i brist på gräslök, såklart:). Och en kall öl till det.

Inte tokigt alls i värmen...

  

Hundpromenad blev det sen i hettan med sambon och hela hundflocken. Alla var nöjda och glada! Tills Edwin kommer hem ensam efter ridturen med stigbyglarna slängandes och utan Sofia... som kommer gående efter... och klagar över huvudvärk, skruttan. Så nu blir det vila ikväll.

Som avrundning på den här härliga dagen blir det ett  glas Mojito i kvällssolen, innan det är dags att packa inför morgondagen - och husmorssemstern...

  


Av Maria - 7 juli 2010 13:14

... väntar vi i mitten av augusti. Har vi fått bekräftat hos veterinären idag. Å - så himla roligt! Han såg åtminstone två valpar, och detta innebär tydligen att det blir MINST två, för det är svårt att avgöra antal. Så nu håller vi tummarna för att allt går som det ska, så vi får bäbisar i augustil.

  

Kommer att rapportera fortlöpande - jag lovar:)

Av Maria - 4 juli 2010 21:44

... blir hon, Stora Luren. Sen om det beror på bäbber eller brist på motion i denna värme, det visar sig på onsdag...

Men 3 cm har hon växt runt magen, godingen våran   ...

  

Och vi fortsätter hålla tummarn såklart...

Av Maria - 3 juli 2010 23:33

 

Läser på aftonbladet.se att det officiellt räknas som högsommar när temperaturen överstiger 25 grader under dagen.

Då är det  HÖGSOMMAR nu! Idag har jag jobbat hela dan, och bilen har visat mellan 27 och 29 grader i utetemperatur under hela dagen!

(Och jag som brukar säga till tjejerna: Sen, när det blir sommar... och då får jag till svar: Mamma det ÄR sommar nu! Och då får jag en flashback från ett citat från John Lennon: Life is what happens to you while you're busy making other plans ... och en tankeställare - såklart!)

Tror att folk  hade liiite annat för sig än att gå på visningar idag, det var ingen direkt rusning någonstans. Imorgon ska jag ut till Fagerviken, och närheten till havet - hoppas på bättre uppslutning då.

(Och ja, när jag jobbat klart idag blev det snabbt hem och hoppa i poolen. Sen grillat och slappa...)

  

Av Maria - 1 juli 2010 21:11

  

Här vår underbara strulgrålle Prins Edwin - och tack snälla Helena för bilderna! Alla bilder från ridlägret hos Ulf Lind i Tolfta Norrby!

Här Prinsen sista passet på lägret:

  

Här med Hanna - som Sofia bytlånade häst med under ett pass:

  

Och här med Soffi:

   

Nog är han bra stilig, våran Ponnyprins:

      

Och fläckvis visade han faktiskt sina allra bästa sidor...

   

(Men bara fläckvis. En riktig Ponnyprins ger aldrig hela handen... på en gång:) 

              

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards