Livet på landet

Direktlänk till inlägg 21 maj 2011

... och spår...

Av Maria - 21 maj 2011 22:47

Idag har vi tokröjt hemma, och då menar jag inte städat, utan RÖJT.

Vi har hjälpts åt att röja verandan från allsköns bråte som stått där sen evigheter, poolen har öppnats upp och rengjorts och fyllts med vatten inför sommarens kvällsdopp, plus en massa annat fix.

Och - hundarna har ju haft jättetråkigt, såklart.

Så jag packade ihop pinnar och snörboll och gick ut och la ett lite halvknixigt spår åt Blixtra. Med kyrka, spetsvinkel och halvt nergrävd pinne.

Innan jag gick det (efter en timme) lekte jag duttleken ett par gånger, eftersom hon har större motivation på spåret än på grejerna.

Toktaggad kastar hon sig rakt ut i spåret - och tappar bort sig direkt. Det här har nu hänt flera gånger, jag visar på och jag låter henne känna in spåret - och ändå är hon inte klar. However, efter lite snurrande kom hon rätt, och spårade som en gudinna. Hon var - trots att det blåst rätt hårt här ute på våra gärden - inte mer än en halvmeter ur spår. Helt otroligt. Sofia hängde med, och flera gånger trodde jag att vi gått av spåret - men vips så hämtade hon upp en pinne, och vi var på rätt spår. Helt underbar! Så duktig, jag kan inte minnas när jag var så nöjd sist. Vinklarna tog hon jättebra, och pinnarna också.

Sen var det småhundarnas tur, Soffi hade lagt godisburksspår till Bella och Fia. Och DE vet vad det är frågan om. Svischar genom vinklar och över stock och sten som bara tusan för att få komma fram till den utlovade rostbiffen (denna gång i låda med lock - förra gången hade pipperna hunnit tjyva godiset i burken så Bella stackarn kom fram till en tom burk... snopet:). Jätteduktiga voffisar!

Hade också lagt ut ett spår till Ässi som fick ligga nästan två timmar. Inte så långt, men desto klurigare. Direktpåsläpp och efter några meter gjorde jag ett garnnystan som hon fick jobba rätt bra med innan hon hittade ut. Kyrka även här, men det fixar hon utan problem, vinklar, hade lagt en boll i ett dike, men den plockade hon upp utan problem, spetsvinkel, nergrävd pinne (heller inga problem - när hon vill har hon en nos som få, den hunden;) och sen hade jag gjort några öglor på spåret - och DET tyckte hon var jobbigt. Men hon löste även det galant även om hon fick anstränga sig lite och hittade slutet (kastboll) utan problem. Sen blev det hundmiddag och grisöra och vila lite på lurarna.

Nöjda och belåtna. Och matte med, såklart...

 
 
Sofia

Sofia

26 maj 2011 21:21

Titta in på den här bloggen, tror du skulle tycka att den är rätt kul!

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/index.htm

http://www.faol.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 3 maj 21:59


? var ordet. Dessvärre inte alla människor förunnat. Medan andra fått för mycket. ...

Av Maria - Fredag 3 maj 21:58


Underbar tid, det här, älskar våren!

Av Maria - Fredag 3 maj 21:55

? ikväll, av entreprenör i trädbranschen. Valet stod mellan att stå på stege och beskära träd med elektrisk häcksax, eller leja hjälp. Jag valde det senare. Fick hjälp att klippa ner häckbuskarna och tukta häggträdet. Inget finlir, bara göra. Bl...

Av Maria - Onsdag 1 maj 22:17

Började dagen med lite hundträning - spår och uppletande. Spåret gick bra, men då var det skogsspår. Nöjd i a f. Mallenuttor. Pirripirran har ont i ett bakben och får inget göra, bara följa med på rastning. Fantastisk dag även idag, sol och v...

Av Maria - Tisdag 30 april 23:20

Tog tåget till Uppsala med vännen C. Vilket vårväder! Började med ett glas bubbel på Stationens uteservering. Härligt. Åt lite lunch där innan vi gick vidare. Massor med folk på stan och nästan festivalstämning. Strosade runt lite i affärer innan ...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards