Livet på landet

Alla inlägg den 3 april 2011

Av Maria - 3 april 2011 22:11

 

... med bl a Mikael Persbrandt har jag sett idag (mellan hundträningarna).

En film som ger upphov till tankar som t ex:

Ska man alltid vända andra kinden till? Är det aldrig rätt att slå tillbaka? Hur kan den svage hävda sin rätt? Och - även om man personligen inte tycker att det är  rätt att hämnas rent generellt, vad händer när det kommer en själv väldigt nära? Finns det inte en liten hämndlystnad i oss till mans - när det gäller?

Plus en himla massa personer med olika tyngder i sina ryggsäckar. Ett relationsdrama - precis ett sånt som jag gillar!

Av Maria - 3 april 2011 14:46

... har vi också hunnit med i helgen. Å så roligt  !!

Johnny & Ässi har kommit med på en Ekl Sph tävling här om nån helg, och iom detta har det då blivit lite eld i baken när det gäller spårarbete. I går morse åkte J ut och lade flera (små-) spår till Ässi, och innan han släppte på henne gick han också ut ett spår åt Blixtra - ca 250-300 mm med 3 spårpinnar.

Ässi spårade jättefint, trots terrängskiftningar och varierande markförhållanden (allt ifrån barmark till snö upp till låren:). Något bakspår - men fasiken vad hon är nogrann! Mycket imponerande! Sen är hon ju otroligt arbetssugen också, efter en vinter som denna...

Lilla Blixten har fått ärva Ässis sele, så vi spårade i sele och lina, vilket kändes väldigt vuxet och rutinerat - och inte minst med mindre störning för Blixtra än om man - som jag gjort för det mesta tidigare - spårat i koppel. Släppte på för spårupptag - och hon tog upp det jättefint (vi har bara kört direktpåsläpp tidigare). Förmodligen var det ren nybörjartur, men det får man också vara glad för   !

Hon spårade noggrant och lugnt och fint (det kan också bero på att spåret hann ligga nästan en timme innan påsläpp) och tog inte upp de första två spårpinnarna - men markerade dem fint och tydligt - men slutet plockade hon upp (med en del pepp från mig - såklart!) och kom tillbaka med. Jätteroligt - och mycket nöjda var husse - som gick med bakom och gav goda råd - och matte. Spårapporterna måste vi jobba vidare med, där krävs mycket ansträngning av mig för att de ska vara riktigt roliga.

Vi har under veckan som gått jobbat en del med just spårapporter i "duttleken" som är riktigt himlans bra för hundar som inte riktigt har något jätteintresse för apporterna (utan som i Blixtras fall, ett större intresse för spåret). Då tränar man upp spårapportsintresset separat, och hoppas att man har igen det i spåret...

  

(Fotot knäppte Eva under träningen, själv hade jag glömt kameran:)

En bebisrapport hann vi också med på söndag förmiddag - Eva, Tomas & Bella, Jill, Johan & Dunder och vi med Blixtra. Och bebisrapport blev det, alldeles lagom nivå för alla hundarna. Fem fina skick med mycket duktiga hundar som fick lyckas i alla skick, jag tror vi alla var jättenöjda med våra jyckar. Och så himla roligt att komma ut i rapportskogen igen! Trots att sträckan inte var lång, så ser man ändå att hundarna blir trötta - bara det att det är flera hundar med och lite annat runtomkring. Det här gör vi om snart igen!!

Av Maria - 3 april 2011 14:42

   ... har helgen bjudit på.

Ett lite försenat 40-årskalas, för att vara mer exakt.

Härligt trevlig tillställning med massor av god mat, plock & fika och jätteroligt sällskap. Skrattade hela kvällen, känns det som, och om det nu är som de säger, att ett gott skratt förlänger livet, så lär jag leva länge efter den  här kvällen   ...

Tack Staffan (med sambo   ) för en härligt rolig kväll!


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards