Livet på landet

Alla inlägg den 20 maj 2014

Av Maria - 20 maj 2014 23:00

... åkte vi med godaste vännerna Anette och Tomas på en weekendtrip från fredag morgon till måndag kväll.

Alldeles lagom tid att bevista en storstad.

Vädret har varit det bästa tänkbara, och jag tyckte mycket om staden. Den var väldans utbredd - inte riktigt en citykärna, utan väldigt utbredd geografiskt, kändes det som.

Så - vi har gått och gått och gått. Låååångt. Men det är nog ett mycket bra sätt att se ett nytt ställe på - by walking. 

En dag åkte vi faktiskt turistbuss - hop on hop off, typ - och det var ju också en upplevelse. Iochmed berättarrösten fick vi också bra info om alla sevärdheter - Vatikanstaten, S:t Petrikyrkan, Colosseum mm mm.

Första dagen blev det lååångpromenerande, bland annat till Piazza Navone där fredagsmiddagen intogs, till skådespel av gycklare och försäljare och gatumusikanter. Någon har sagt att det är ett av världens vackraste torg, och det stämmer säkert. 

På lördagen sedan åkte vi lite buss, hoppade av och på igen, och gick emellan. Bland annat besökte vi Fontana di Trevi och shoppingstråken däromkring. En riktig turistattraktion.

   

På söndagen sedan blev det mera strosande i andra stadsdelar, lunch på uterestauranger och ett glas vin eller öl här eller där när man ville sitta ner en stund. Härligt. Kravlöst, varmt och lyxigt.

               

Tyckte mycket om staden, kanske för att den var lugnare än London och Stockholm - lite mer laidback tempo, inte så stressigt, ingen utpräglad shopping, lite mer betraktande och vilsam. Fantastiska byggnader och många gröna stadsrum. Däremot var det karta som gällde HELA tiden, för fy 17 vad det var lätt att gå bort sig...

 

Sen hade vi ju också ett födelsedagsbarn att fira - Anette fyllde år på söndagen, så vi började dagen med ett härligt glas Prosecco (i plastmuggar - mindre härligt...) innan det var dags för a walk in the park...

 

Grattis Anette!!

 

  

Hotellet var väl sisådär - bättre än London - och frukosten som skulle vara kontinental var också milsvitt bättre äni London, men inte alls att jämföra med svenska hotellfrukostar.

Grand Hotel Olympic:

 

Men man får ta seden dit man kommer, och faktum är att jag tyckte Rom var en trevlig bekantskap.

Trots skavsår på alla fötter...


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards