Livet på landet

Alla inlägg den 17 augusti 2014

Av Maria - 17 augusti 2014 22:45

... Isa och Fia har nu flyttat hemifrån på riktigt. Tror jag.

 

Och mammahjärtat gråter en skvätt. Men är samtidigt glad för deras skull för man minns ju än vilken härlig känsla det var att flytta hemifrån, att få ett eget boende, en egen ekonomi, att få stå på egna ben, äta middag när man ville, sova hur länge man ville - you name it.

Så - numera är denna älskade trio Gävle-bor. Vi har fixat och trixat i lägenheten under en månads tid, Sofia har målat och fått lite hjälp av morfar, vi har köpt grejer, skruvat upp lampor och gardinstänger, städar, ställt in i skåp, kastat sopor - och gjort det till Sofias nya hem.

Så - i söndags efter KM i bruks/lydnad etc, kom hon med hem och åt, och sen tog hon sina vovvar och åkte "hem".

Till sitt hem. Och stora tårar trillade över mammans kinder. Som ändå relativt snabbt torkade för hur det än är ska ungar säkert flytta hemifrån när de ska fylla 20.

Och hon vet såklart att hon alltid, alltid, alltid är välkommen hem, oavsett vad och när som helst på dygnet. 

Älskade unge (och hundar) - vart tusan tog alla de här åren vägen?

  

Av Maria - 17 augusti 2014 22:30

... var det i helgen på den lokala brukshundsklubben.

Lördagkvällen började med lydnads-lydnad, där bästa Sofia slog pappsen och fick stå högst upp på prispallen (lkl 2):

 

Grattis, och jäkligt bra jobbat, Sofia och Isa. På 2:a plats kom Mariann och Fix och som 3:a kom Mervi och Läkerol. Jätteduktiga allihopa.

Därpå var det brukslydnadslydnaden, som inte gick något vidare för oss. Blixtra sjöng sig igenom hela programmet, vilket bara bevisar att jag inte kan packa ihop henne som jag borde. Bedrövliga poäng och riktigt dålig känsla. Huvaligen.

Sen släppte vi tävlingsbiten och ägnade oss åt grillning och samkväm - supertrevligt. Vi - och de flesta andra - hade husvagn med oss och stannade kvar över natten.

Söndag morgon var det ut och lägga spår (vilket blev Johnnys uppdrag, då jag har dispens pga getingallergin). Spåren gick superbra för de flesta, Blixtra hade fullt och hade enligt hussen spårat jättefint. Roligt. 

Tillbaka till klubben sen för uppletande, vilket däremot gick bra, hon jobbade fint i rutan och plockade alla 4 föremålen på dryga 3 minuter, vilket gav oss en 9:a i betyg. Det får vi vara nöjda med mtp att hon fortfarande har en del tugg vid avlämnandet. 

För vår del (ekl) resulterade detta i en 3:e placering i årets bruks-SM, där Sofia och Isa (lkl) återigen vann, och Robin och Eros kom 2:a (hkl):

 

Återigen, förbaskat bra jobbat av Sofia och Isa   !

 I appellklass vann Sara Jansson som med sin tollare gjorde en fantastisk uppvisning, 2:a kom Marita Neteborn och Ukraina och 3:a kom Mariann och Fix - stort grattis till er alla!

 

På söndagen körde även agilityn och rallylydnaden sina interna mästerskap och dagen avslutades med en härlig uppvisning i IPO av det duktiga IPO-gänget, och slutligen också en fin uppvisning i svensk-skyddet av Ann och Udda. Jätteroligt att se de grenar man inte har någon riktig koll på.

Och - tack till TÄS som fixat en toppenhelg, det här var verkligen jätteroligt! Hoppas på repris nästa år   !


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards