Direktlänk till inlägg 10 juni 2009
Rabarbersaft
3 kg rabarber, ca
1 citron
5 hg socker per liter avrunnen saft
1 tsk natriumbensoat
Tvätta rabarbern och skär dem i småbitar utan att skala dem. Lägg bitarna i en rengjord hink eller en stor gryta. Tvätta citronen, skiva den tunt och lägg ner bland rabarberbitarna. Koka upp vatten och slå över rabarber/citron så det täcker ordentligt. Lös natriumbensoaten i ett glas kokvatten och häll i.
Täck med lock eller plastfilm och låt saften stå i 4 dygn.
Låt därefter saften självrinna genom silduk. Mät upp saften i en gryta och koka upp. Lös sockret i saften och låt svalna. Häll upp på flaskor och spara.
När den ska drickas späder vi 1x4 med iskallt vatten.
Lätt som en plätt!
Och en världsgod saft!
(Jag har vid något tillfälle bytt ut rabarbern mot fläderblommor och tillsatt några till citroner, i övrigt har jag gjort på samma sätt, och den saften gick inte heller av för hackor...)
... från hell, har tagit mig i besittning. Började i torsdags med lite halsont och värsta raspiga whiskey-rösten. Fortsatte sen, inga andra symtom. Förrän igår - söndag. Då satte snuvan igång, och en jobbigt hosta (fick ta slemlösande). Ingen f...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|