Livet på landet

Alla inlägg den 20 juni 2009

Av Maria - 20 juni 2009 23:54

Då har vi firat midsommar helg här ute på landet. Mellan regnskurarna:) Midsommarafton startade med blomsterplock och därefter sillunch med svärmor och hennes särbo, färskpotatis, matjessill, inlagd sill och senapssill, matjestårta och en liten snaps. Grovt knäckebröd och Kvibille cheddarost. Mums.

Och så jordgubbar och grädde till efterrätt, såklart...

Mot eftermiddag/kväll kom kompisar från förr, vi  gjorde välkomstdrinkar på rosévin medan vi pratade och bubblade, sen började vi med sillen även här, samma som lunch men med tillägg av nubbesallad, bland annat. Härligt gott. Sen grillade vi kött och kyckling och till det blev det färskpotatis i ugn med färsk timjan, flingsalt, fetaost och soltorkade tomater. Och en kall sås.


 

Till efterrätt en marängtårta med citrongrädde, bl a, och färska jordgubbar och grädde. Härligt gott!

Vi surrade och pratade - och knorrade lite över vädret såklart, tänk så härligt att ha kunnat sitta ute:) - och rullade väl i säng framåt 2-snåret. Lagom mosiga:)

Midsommardagen började med vackert väder, frukost på altanen och hopp om en härlig sommardag. Kompisarna åkte hem efter hundpromenad och liten ridtur, och vi packade för hundträning.

På kvällningen har vi varit och firat en glad 40-åring och hennes 13-åriga son med paket som de blev glada för - hoppas vi:).

Där blev vi bjudna på härliga nygrillade hamburgare med allsköns tillbehör och - som ett måste i midsommartid - jordgubbar, glass och grädde.

Så nu har vi kalasat i dagarna två. Imorgon blir det lugnt. Förhoppningsvis:)

Endast en middag hos mina föräldrar är inbokad. Men inte midsommarmat, hoppas jag:)

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards