Livet på landet

Alla inlägg den 6 juli 2011

Av Maria - 6 juli 2011 22:36

  ... är inte så liten längre. Har snart växt om Mallemamman, på gott och ont. Vi har fått gå in och styra upp hennes agerande mot mallemamman lite, lära henne visa lite respekt, kan man också säga;)

Har fått plocka bort bollar och kampgrejer när vi tränar lydnad - förväntningar skapar ljud, vilket vi snabbt som ögat måste jobba bort - och vem kunde tro det när jag låg på vardagsrumsgolvet i höstas och nästan grät som matadoren i

julaftonsfilmen om tjuren Ferdinand och slet mitt hår och bad henne kampa med mig...

Så - nu leker vi i andra situationer, men inte när vi tränar. Lydnad, iaf.  Och då går det bättre, men vi har att träna på kan jag lova.

Av någon anledning har jag trott att hon är 8 månader. Hela tiden. Tills Sofia en dag glatt talade om för mig att du vet väl att Blixtra blir 11 månader nu?

Och då fick jag lite eld i baken. Herrejisses. Snart får hon ut och tävla... och vad kan hon? Inte mycket... Så det är väl dags att sätta igång lite mer fokuserat kanske...

  

Så - ikväll har vi tränat och gissa om hon älskar det. Bitvis okoncentrerad - men alltid glad. Så här långt. Kraven är väl inte alltför stora än, om jag säger så.

Korta snabba, klapp och puss. Hoppochlek är inte alls lika roligt som att träna och få mattes fulla uppmärksamhet... och det bådar ju gott.

Finaste finaste. Nästa vecka har jag semester, och förhoppningsvis blir det mera hundträning då.

Jag har ju lite att matcha mot - brorsan Dunder är ju fullfjädrad inom det mesta vid det här laget misstänker jag:) Men det är han värd - go'brorsan!

Av Maria - 6 juli 2011 22:30

  ... har vi tränat ikväll. Älskade Ässi har varit på rehab i Gävle idag, och fått lekt med pilatesboll, vandrat i vatten och lite annat. Säkert mycket nyttigt.

Hon har avlastat bitar av sin hundkropp så kapitalt, att det handlar om att bygga muskler igen - på de ställen där det fattas. Och till det kan man alltså - bland annat - använda sig av en pilatesboll. Fantastiskt att se vilken bra träning hon utför med denna boll. Vidare ska hon trampa igenom en - liggande, upphöjd - stege, så hon får lyfta ordentligt på benen när  hon går. Plus att vi fortsätter med Rimadyl och korta (max 30 min) koppelpromenader i skritt och trav. Och passgång är absolut förbjudet - det är bara ett sätt att avlasta och inte använda de muskler som behövs...

Naturligtvis blev ju alla andra hundar alldeles betagna i Ässis nya pilatesboll.

Först upp var Bästa Blixten, därefter Bella-Bus (som naturligtvis hoppade upp på toppen och stod där och balanserade) och sist Fia (som också hoppade upp och balanserade. Och då blev jag lite orolig för de eventuella bäbisarna i hennes mage... som vi inte vet om de finns eller inte... än)

Så - nu blir det sjukgymnastik för hela slanten. Och här håller vi alla tummarna för att Älskaflickan kommer tillbaka.

Kan iaf tillägga att hon ÄLSKAR sin pilatesboll.

All träning är bra träning, hälsar hon:)

Av Maria - 6 juli 2011 22:25

... igen. I 140. Det är väl så det ska vara att vara mäklare under den här årstiden. Dessutom känns det som att man börjar vakna till liv där ute i världen - mycket folk på visningar och många intresserade spekulanter, många vill ha väderingar utförda inför ev. försäljningar - det är med andra ord fullt skubb.

Och - som vanligt - fantastiskt roligt!

Jobbar från tidig morgon till SEN kväll - den här veckan har jag jobbat hela söndagen, sen kvällar måndag-tisdag, ledig idag onsdagkväll och sedan jobb torsdag-fredagkväll och hela lördagen. Sen kanske...

Nu får vi se hur det blir med min - tilltänkta - semester under nästa vecka. Som det ser ut nu hoppas jag jobba på några rejäla budgivningar till dess, och då blir det inte mycket semester...

Men det kan det ju vara värt...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards