Livet på landet

Alla inlägg den 5 mars 2012

Av Maria - 5 mars 2012 13:42

... fyller år idag!

Stort GRATTIS och ett riktigt Hipp, hipp HURRA till dem båda!

Bellis fyller modiga 3 år, och Johnny... ja - där har jag faktiskt tappat räkningen:)

Av Maria - 5 mars 2012 13:30

... har vi varit idag, tillsammans med vårt resesällskap Mats & Carina. Vi hyrde en Tuk-tuk med chaffis som ville ha 2000 baht (knappt 500 kr) för att skjutsa runt oss en halvdag, dvs ca 4 timmar. Ingenting är dyrt i Thailand. Jag blir tokförbannad på folk som smiter från notan - för det händer. Här behöver man inte smita från notan, för här har man råd att äta gott och betala vad det kostar - och thailändarna behöver nog varenda baht de kan få!

 

Här på mellanlandning under dagen - och så här ser en Tuk-tuk ut. Det kanske var bara jag som inte visste innan...

Vi började med att åka upp i bergen och hälsa på Buddha...

   

Mycket i Thailand handlar om religion och respekt och det avspeglar sig i det mesta. Den här Buddhastatyn ser man som ett landmärke vida omkring, och bara resan upp var en upplevelse, slingriga vägar med hårnålskurvor och vänstertrafik på det. Men vi hade en duktig chaufför:)

Sen blev det ett besök på ett tempel i Phuket:

   

Här får man bara gå in om man täcker axlar och knän, och lämnar skorna ute. Fantastiskt vilka byggnader!

Vi fortsatte till Phukets Oriental Garden, där vi vandrade runt i en jättefin anläggning med växter (sådana som vi har hemma i blomkrukor) och fiskar:

    

Efter att ha intagit lunch på Sea Food Garden - där man fick möjlighet att välja sin egen - levande - fisk, krabba, hummer eller vad man nu ville ha (själv åt jag en härlig omelett för magen var för dagen inte riktigt överens med mig och till det en härlig flaska köpevatten:) fortsatte vi till en orkidéordling som var imponerande.

       

Det var en upplevelse, oavsett om man tycker om blommor eller inte.

Sen bar det av hemåt i den hetsiga trafiken, och ett härligt dopp i poolen...

Nu är det snart dags att gå ut och inta kvällens middag... och försöka sig på ett glas bubbelrosé - om magen vill - för att fira sambon som fyller år idag!

Av Maria - 5 mars 2012 13:19

... tillbringar vi våra dagar och våra nätter.

 

I en värme som inte likna någonting annat jag har upplevt. Runt 35 grader i skuggan och detta tillsammans med en luftfuktighet som heter duga, gör att man inte orkar just någonting annat än att bara semestra. Jag har aldrig tidigare varit med om att svetten kan rinna i pannan utan att man rör sig? Men så är det här. Vi bor i Karon, några 100 m från Karon Beach, där vi badar varje dag. Vattnet är så varmt så man märker inte när man går i. Sanden är så varm så det går inte att gå på den, om man inte har skor. Underbart, verkligen. Och lika varmt dygnet runt. När vi går ut på terassen på kvällen innan det är dags att gå ut och inta kvällens middag, är det kolsvart, och man tror att det ska vara svalare. Icke så. Lika härligt.

Här är ett myller av människor, barer, restauranger, stränder - you name it. Första dagarna tyckte jag trafiken (som dessutom är vänstertrafik) var förfärlig, men man vänjer sig:) I shoppingstråken vänjer man sig med allt...

 

På kvällarna går vi ut äter, thailändskt eller seafood. Mycket är nytt och ibland vet man inte riktigt vad man sätter tänderna i:) Så här marknadsför restaurangerna sin meny, bland annt, även detta  35 graders värme (!) och så får man möjlighet att välja den fisk man vill ha tillagad.

 

Häromkvällen kvistade vi förbi en marknad, där man saluförde gräshoppor, kackerlackor och larver. Som snacks. Och på riktigt! Absurt tyckte jag, men många äter och knaprar...

     

Så här långt är Thailand VARMT, vänligt, rörigt och alldeles underbart. Och vi njuter i fulla drag.

Samtidigt som vi längtar en skvätt efter alla som är kvar hemma...


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards