Livet på landet

Direktlänk till inlägg 23 mars 2014

Spår och uppletande...

Av Maria - 23 mars 2014 19:35

... har vi kört idag. Med Yksi och Blixten.

Började med att valla korridor - ca 5-7 m bred och fullt djup, dvs 50 m - och lägga ut föremål. 

Yksi började.

Som vanligt  bär det av i ett huj och med startskall på första skicket. Laddad till tusen.

Plockar in föremål och kommer som en raket. Vid skick nr 2 har ivern mattats något. Och till skick nr 3 ännu mer.

Undrar varför - hon tycker ju att det är så kul när hon hittar grejer, men ändå ser  man hur motivationen att springa ut dalar. Trots att husse (idag) verkligen tar sig tid och kampar mellan skicken (något som hon älskar). 

Hon hämtade ändå 4 föremål, dock som sagt med varierande motivation.  Nu hade vi många föremål i rutan, så  hon hade inga problem med att hitta, och det underlättar ju. 

Så var det Blixtras tur. Hon hade ju laddat medan hon tittade på Yksi. Men hon fick vackert vänta tills hon var tyst  och fokuserad innan hon fick gå ut på första grejen. Här har vi som sagt inte något som helst problem med motivationen på vilket skick det än månde vara. Hon plockade 4 grejer på nolltid, full fart och jobbade fint med näsan påslagen hela tiden. Problemet med henne är att hon börjar tugga när hon har 4-5 m kvar till mig. Provade att vända mig om - ryggen  mot henne när hon kom in - för att se om det  blev bättre med tugget, och kanske något.

Iaf helt klart något att prova till nästa träning. 

På det släppte vi Yksi direkt på ytterligare ett föremål  i rutan (bedömde att hon var så pass taggad av att se Blixten jobba så motivationen att hämta var på topp) och bara ett föremål och utifrån detta hoppas att känslan sitter kvar till nästa gång.


Sen var det spårdags. Johnny hade lagt ut två spår som legat länge, Yksans nära nog 1,5 tim och Blixtens ännu längre. Började med Yksi som är jätteladdad och går ut fint. Fick inte så långt spår, drygt 100 m med en godisburk och ett slut. Gjorde det jättefint. 

Så var det Blixten. Tanken var att Johnny skulle spåra då jag ff inte är bra i mitt skidåkaromkull-ben, men inte kunde jag ju göra så... Jag ville ju själv. Som tur var gick Blixten lugnt och fint idag och lyssnar också fint på mig när jag håller lite extra i linan eller ber henne vänta om jag måste hoppa mellan stenarna med onda benet.

Fick också en godisburk - gissa om hon var förvånad, det händer nästan aldrig, men jag tycker hon är så pass slarvig med apporterna i början av spåret, så tanken var att prova något annat - och sen fick  hon spåra till kampkudden - älsklingsgrejen - som var slutet.  Ca 300 m idag bara.

Båda hundarna gjorde det jättebra. Har filmat båda, lägger upp dem när jag laddat ur dem.


Tog hundarna sen och gick hem sen, med en liten omväg bara för att, benet börjar kännas bättre och bättre så jag behöver börja röra mig igen. 

Likadant  igår efter frispårsträningen med Blixten, jag tog med henne och gick hem så hon fick flåsa ur sig ordentligt. Men lika mycket för min egen skull, och för benets.


Sen har det blivit hundpromenader för resten. Och en liten vomburgare i var som söndagsmys...

 
 
Ingen bild

Vännerna

25 mars 2014 19:36

Ciao Bella klart att det blir roligt. Blir nog ett och annat Un bicchiere di vino med eller?

Maria

25 mars 2014 20:44

Appsolute! Längtar! Uteserveringar vid Piazza Navone, Fontana di Trevia... och allt annat! Ska bli så kul!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 28 april 10:02

... på Flustret igår!50+ disco med Clabbe (Rakt över disc) som DJ på ett plan och disco med annan DJ även på bottenplan.Så jäkla roligt, rent ut sagt! När stuffade man runt i rosa stroboskopljus med 900 andra till gamla 80-tals hits? Och på Flustre...

Av Maria - Torsdag 25 april 20:01

Årets första, dessutom. I dunjacka, termobraller och 3 plusgrader på lerig grusväg debuterade vi på 6 km, alltid något att börja med.Hade bara Vinna med mig, Pirran är lite dålig i ditt diskbråck så hon vilar lite och äter Onsior den här veckan.Tror ...

Av Maria - Torsdag 25 april 19:56


... ikväll. Blir det inget trassel har vi möte en gång per år. Trots att jag bott här sen 2007 har jag bara vsrit med på vattenmötet förra året och i år.Shame on me   .Får försvara mig med att de första åren vi bodde här sammanföll alltid dessa v...

Av Maria - Torsdag 25 april 19:52


... är inte billigt, det ska gudarna veta!Dagens reparation gick på 8 430 kr och omfattade byte av fjäder vänster fram, torkararm på vindrutetorkare bak och bromsok. Dessvärre bor jag ju så till så jag måste ha bil, så det är bara att betala och...

Av Maria - Onsdag 24 april 22:51

... igen   .Snattat från Instagram.Älskar både färg och texter! ...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards