Livet på landet

Alla inlägg under juni 2014

Av Maria - 8 juni 2014 23:31

... åkte vi så idag, för att tävla Bästa Blixtra i elitklass rapport och tillika DM. 

Varmt!   

Började på rapporten, 4 elithundar och en lägrehund var anmälda, och alla kom till start. 

Lägrehunden bröt på första sträckan, men sen gick alla elithundarna jättefint. Fantastiskt bra jobbat, fina framföringar, tysta hundar (nåja, sånär som på Blixten då...) - mycket imponerande. Fin sträcka också!

Efter rapporten såg tiderna ut så här (där Blixtra är hund nr 4):

 

Hon gjorde en baddarns sista sträcka, men å andra sidan hade hon tagit ut sig också. Hässjade  som bara den.

Det var kyltäcke på, värmen var tryckande, nästan som åskluft.

Innan lydnaden kom iaf en regnskur, som lättade upp för en liten stund.

Vi hade alltså startnr 4 och fick vänta till sist på vår tur. In på lydnaden, nervös - alla andra hade såklart gjort toppenlydnader -  men fixade fria följet hyfsat, inkallningen likaså. På framåtsändandet får jag hjärnsläpp och när tävlingsledaren säger Kommendera för att jag ska kalla in Bästa B, ropar jag - istället för Blixtra hit! - Kalla in1. Vilket gör att hon stannar, vänder sig om och tittar på mig som om jag inte är riktig. Börjar skratta och får säga åt henne att komma in två gånger innan hon förstår att jag inte skojar. Sen var fokuset brutet. Trodde jag hade nollat framåtsändandet, men hade faktiskt betyg 7-7 trots röran. Krypet var katastrof (6,5 för dagen) och skallet likaså (5-6,5), men jag skyller det på att hon var trött efter rapporten. Fullt på platsliggningen iaf. Så totalen för denna halvtaskiga lydnad blev 234,5 och sen var det då dags för uppletandet.

Gick ut i rutan och jobbade knappt, förklaringen kom efter ca 1 min då hon kliver utanför rutan och sätter sig och gör sina behov. Så jäkla surt. Hade rastat henne ordentligt efter lydnaden men förmodligen hade både gottat på rapporten, värmen och springet gjort henne lite rumlig i magen. Trodde självklart jag 0:at uppletandet, jättedeppigt. Men efter rastningen satt hon fart och plockade in 4 föremål innan tiden var ute, vilket ändå resulterade i betygen 7,5-8,5 (!).

Vid det här laget var jag rejält deppig, då vi tappat jättemycket mark på skitsaker som jag ställt till.

Men  när det sen blev dags för prisutdelning visade det sig att VI VANN elitklassten på 565,25 p, fick CERT och blev alltså också DM-vinnare i år före Dennis och Anneli med Jalmar. Så överraskande, och så himla roligt. 

 

Jag är så himla glad för den här hunden, som bara ställer  upp efter bästa förmåga. 

Bästa, bästa Blixtra   . Trots att jag strular och säger felkommandon och andra skitsaker, gör hon ändå hyfsat ifrån sig. Och när jag vet att hon egentligen kan så mycket bättre.

Prisbordet dignade:

 

Det var hundmatsprover, ryggsäck, hundpappersbok, pipleksak, ny instiftat vandringspris, rosett och Cert då såklart. Och så ett 3-pack tjurmuskel som Blixten var  upp och hämtade SJÄLV och försåg sig med. Men jag såg mellan fingrarna med tjuveriet den här gången... hon hade ju verkligen förtjänat dem själv. Men  hon fick vackert dela med sig till resten av flocken - under protester   .

Sen blev det en timmespromenad med sambo, hundar och stavar och massor av reflektioner från tävlingen.

Nu ligger vi lågt med tävlandet till fram i början av augusti, vi lär väl köra en rapporttävling efter sommaren så vi vet att vi fortfarande är med på banan, tänker jag. Annars blir det träning i olika former, och förhoppningsvis en eller annan elitspårtävling medan vi väntar på SM i augusti (  tjohooooo!).


En annan liten reflektion är att vi nu tagit två cert på lika många tävlingar med en veckas mellanrum. Sånt här får ju gärna bli en vana...  om det är möjligt...

Av Maria - 8 juni 2014 23:23

... åkte vi i lördags morse, Sofia, Johnny & jag. För att tävla småtjejerna Yksi och Isa i lkl rapport.

I Skutskär brukar man börja med lydnaden, vilket man också gjorde i lördags.

Platsliggnigen gick jättefint, budföringen likaså. Båda hundarna med respektive matte och husse gjorde jättefina lydnadsuppvisningar, Yksi på dryga 260 p och Isa på dryga 240. Såg jättefina ut, båda två.

Så bar det av ut i skogen. Av 9 elithundar var det bara 7 kvar när vi kom på morgonen och efter lydnaden reducerades antalet ytterligare. Av 3 lkl hundar var det bara våra två som kom till start. 

 

Jill hängde med som mottagare till Sofia och Isa, och jag åt Johnny. Sofia och jag gick ut med hundarna, och de var kvar på A.

Husselängtan på B:

 

När vi kom till B gick elithundarna tillbaka till A först, sen hade Isa dragit spiken av lkl hundarna. Hon gick iväg fint och laddat, men när jag precis skickat Yksi, kommer hon tillbaka, så det blir ett möte mellan hundarna ca 100 m från start. Vilket Yksi inte klarade av att hantera, så hon följer  med Isa tillbaka in på B.

Och så var då den tävlingen slut.

#helvetesjävlaskitpiss

Så, istället fick Sofia och jag och hundarna en  härlig skogspromenad i det vackra vädret, från B vidare till C och därifrån sedan vidare till D. Då var Yksi så här trött:

  

Men det var bara att rycka upp sig i värmen och promenera de dryga två km tillbaka till A, där hussen väntade. 

Sen blev det raka vägen hem, surt som tusan, med så fina poäng på lydnad och budföring.
Men men, shit happens, bara att ta nya tag. 

Men nog svider det lite ändå...  


Av Maria - 8 juni 2014 23:22

... var det i fredags.

 

Sverige är ett demokratiskt land med fred, frihet och respekt för mänskliga rättigheter, oavsett religion eller ursprung. Sveriges nationaldag är dagen då vi hyllar Sverige som en fri nation med fritt statsskick. 

 

Här ute på landet var vi lediga och njöt av det. Laddde inför helgens hundtävlingar med städ, tvätt, blomlantering, övningskörning, gräsklippning och andra världsliga saker som också ska tas om hand. När någon hinner (eller har lust).

Lite slappa och njuta av solen och hundbus hann vi också med såklart    .

 

Underbart, ibland tror jag tillochmed att jag njuter mera (om man nu kan mäta njutning på något sätt) mer än andra människor eftersom jag så sällan är ledig utan att vara uppbokad på jobb eller hundtävlingar. Men att bara gå hemma och loda en hel dag och bara göra det som faller en in, typ, är himmelskt och gudomlgt för själ och hjärta.

Av Maria - 5 juni 2014 09:07

... var det för Isa och Yksi igårkväll, inför rapporttävlingen i Skutskär på lördag.

Vi åkte ut till Tallparken igårkväll och körde 4-5 skick, Jill kom med som mottagare på Isa, jätteroligt.

Hundarna var duktiga får man säga, Yksi tvekade aningens på första sträckan från B till A då hon dessutom skulle gå först (det behöver hon ju inte på tävling, för då går ju alltid elithundarna först) men löste det utan dubbelkommando. Jättebra jobbat.

Här på C:

 

Och Isa, jag hon går som en klocka - och snabb dessutom:

 

Duktiga småtjejer, nu hoppas vi bara att det går lika bra på lördag!

Av Maria - 5 juni 2014 09:01

... åkte vi en sväng igår, Bästa Blixtra och jag, och tränade en timme.

 

Så roligt. Kände mig så himla glad och peppad när jag åkte därifrån. Dels kände jag att Blixtra hade en riktigt bra dag och gjorde allting nästan bättre än hon brukar, och jag hade också rätt bra koll. (För en gångs skull...)

Vi körde igenom elitbrukslydnaden - jag talade om vad jag upplevde som problem och sedan fick jag tips som vi provade på en gång (och som funkade, dessutom   , kändes jättebra!) och sen bollade vi fram och tillbaka.

Bröt ner momenten i molekyler och tittade lite på detaljer.

Fick massor av bra tips och ideér av Frida, som är fantastisk både med hundar och människor, tycker jag. Pedagogisk åt alla håll och kanter. Man känner sig glad och peppad när man träffat henne.

Så vi åkte därifrån med en sjungande känsla i bröstet, med massor av nya trick att åka hem och träna på...

Härligt!

Av Maria - 3 juni 2014 11:28

... fick jag av bästa Katta igår.

 

En kväll på Åkanten i Uppsala med härlig junisol, kallt vitt vin, ishavsräkor och förutom en vidunderlig utsikt över Domkyrkan i Uppsala även det bästa sällskap man kan tänka sig.

 

Så härligt med någon man känner så väl och kan babbla med allting om.

En toppenkväll - tack snälla Katta (och som vi sa, nu har man kommit i den åldern när man inte önskar sig paket längre, utan hellre upplevelser... vad säger det   ?)

Av Maria - 3 juni 2014 11:20

... till Bästa Blixtra, fick jag av våra tjejer i födelsedagspresent i år.

Önskade mig ett efter ekl-rapporten i Enköping, då jag tyckte hon gick ner sig av värmen inför lydnaden.

På tävlingen i söndags tog jag med det, men använde det inte under rapporten, utan mellan rapporten och lydnaden. Nu vill jag väl kanske inte säga att det var endast och allenast det som gjorde att hon var piggare på lydnaden (det är flera faktorer som jag ändrade lite på till den här tävlingen, och - om nu inte allt är tillfälligheternas spel - som jag tror kanske gjorde att allt gick lite bättre än det brukar).

Men ett är klart - är det varmt kommer jag att använda mig av det, speciellt då inför lydnaden. Hon är så välpälsad, min Blixtra, så hon blir väldans varm av solen.

    

Så - det första jag gjorde efter tävlingen var att messa Sofia & Clara och tacka för kyltäcket...

  

Sen följs ju alltid bra tävlingar som mindre bra tävlingar av reflektioner. Vad gjorde jag annorlunda idag, och vilket resultat gav det? Vad kunde jag ha gjort annorlunda för att få ett bättre resultat, som jag inte gjorde idag? Spännande. Säkert är det så att en Game Plan är viktig (även om jag är fruktansvärt dålig på det) för helheten. Kanske dags att börja tänka - på riktigt?

  

Av Maria - 3 juni 2014 11:17

... hoppade vi efter söndagens tävling upp några pinnhål, till 6:e plats.

Där lär vi väl inte bli kvar, men jag hoppas att en plats till årets SM i rapport är säkrad i alla fall.

Så himla roligt - vem kunde tro det?

  

  

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards