Livet på landet

Alla inlägg under juni 2014

Av Maria - 1 juni 2014 20:55

... gjorde det för oss idag, på Gävle BHK.

Gick upp i ottan för att tävla elitrapport, och konkurrensen var stor.

Totalt 4 elithundar och bara rutinerade  ekipage. Glada och trevliga  och med mycket duktiga hundar.

Vi åkte till Gävle först för  lottning, där jag drog nr 4. Ut till rapporten därefter.

En förhållandevis lättsprungen bana (skoterspår bla), där Blixtra hade snabbaste tiden på samtliga sträckor, men här var det fullt ös på alla hundar, jag tror det var en som åkte på tidsneddrag, annars låg alla inom ramen.

Dock är det inte alltid till vår fördel när det är lättsprunget, även om hon är snabb - kruxet är att hon orkar ljuda på alla sträckor om hon inte springer lite slut på sig. Idag gick hon dessutom som 4:a och fick ligga och lyssna och titta när alla före gick iväg. 

Så, resultatet på rapporten blev 9,5-9,5.  Helt  ok tyckte jag (trodde jag skulle åka ner mer än en halva, medan Johnny var tvärsäker på att han hade en 10:a... så det jämnade ut sig i alla fall...   )

Alla hundarna gick vidare på bra betyg, jätteroligt.


Tillbaka till klubben för uppletande. Gick som 4:e hund även där, och tamejtusan om inte Blixtra gjorde sitt bästa uppletande någonsin.  4 föremål på dryga två minuter, knappt något tugg och betyg 9  av båda domarna.

I värmen, dessutom   . 


Lunchpaus. 

Sen var det dags för platsliggning. Inga problem. Blixtra tycker inte om skotten, men ligger fint kvar. Det roliga är att det syns på hennes öron när det är dags för skotten (jag tränar aldrig skott, det kör vi bara i skarpt läge, dvs på tävling men också när vi tränar platsliggning utan skott,  kan jag se på hennes öron när skotten skulle ha kommit. Märklig hund, hon har verkligen stenkoll på det...), hon vinklar dem bakåt och väntar.

Betyg 10 av båda domarna.


Så var det då dags för lydnaden. Vår jäkla akilleshäl. 

Och av de tre hundarna som gick lydnaden innan oss - och alla gjorde det jättefint dessutom - hade inte någon nollat något moment. Vilket såklart inte gjorde mig mindre nervös...

Men - vi gick in och körde. Och det kändes helt ok, faktiskt, nästan hela tiden. Tittade inte på ett enda betyg för jag vet hur det påverkar mig när jag ser domarna dra upp 5:or och 6:or. Nej, idag körde vi vårt race - och när vi gick av planen fick vi massor av grattisar för att det  sett så fint ut.

Och döm om min förvåning när jag efteråt får se att vi gått på en lydnad på 266,75 p!

 

Så - resultatet idag blev 596,25 p, vinst och CERT. Det kallar jag SKRÄLL!

Så galet oväntat, men inte desto mindre glädjande. Nu har vi säkrat platsen till SM hoppas jag. Fy 17 vilken härlig känsla. Alla hundar var duktiga, Sara och Ninja kom 2:a på 590-någonting, Bert & Dexter 3:a på certpoäng och Karola och Duracell blev godkända på sin första elittävling. Så roligt1

 

Fy 17 vad roligt när alla bitar - mer eller mindre iaf - faller på plats och allting funkar. Nu ska vi bara njuta av det här en stund, innan vi siktar mot nästa mål.


Av Maria - 1 juni 2014 20:54

(av Kajenn)


Var glad min själ för vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.


Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards