Livet på landet

Alla inlägg under juli 2014

Av Maria - 6 juli 2014 21:30

... gick av stapeln i helgen, närmare bestämt på Heby BK. Eftersom jag har dispens (pga getingallergin) med spåret, tänkte jag som så den här gången att hussen fick ta hela tävlingen.

Och som jag tror han har väntat på detta....

Började med trassel på upptaget, två gånger hade hon gjort klockrena spårupptag - men åt fel håll.

Båda gångerna   ! 

Innan hon sen bestämde sig för att följa hussens råd och gå åt andra hållet. Hon hade spårat bra och fokuserat och noggrannt, sa hussen, men går över näst sista pinnen. Tar slutet, men har alltså dubbla bakspår och en pinne borta.

Snacka om poängsläpp.

Uppletandet sen hade hon gjort för 8,5 vilket hussen tyckte var ok, och på lydnaden gick hon för 247,75 p, vilket väl är ok - även om hon kan så mycket bättre.

Slutade på en 3:e placering med 535,75 p och certpoäng. Den här tävlingen var också DM, vilket innebar att de blev bästa Tierpsekipage också, som extra grädde på moset. Mycket fina priser fick de också med sig hem.

 

Men - som den tävlingsmänniska hussen är har han naturligtvis inte tänkt på annat än hur man ska komma tillrätta med spårpåsläppsproblematik, missade pinnar och pip på lydnaden. Så jag antar att det kommer att bli mycket bättre  nästa gång   .

Och nu - äntligen - kan vi också säga att hon tävlar elitspår, våran Blixtra, tidigare har hon ju bara varit

uppflyttad till...

Känns onekligen som att vi haft en tursam och härlig säsong.

Nu återtår bara resten...  

Av Maria - 6 juli 2014 21:13

... är jag nu hemkommen ifrån.

Så underbart, och så härligt vi har haft det. Dagarna bara swischar iväg, det är frågan om vi inte behöver utöka några dagar till nästa års husmorssemester - eller vad säger du, Katta   ?

Bästa Katta och jag (och Bella och Fia - till min stora sorg i år fick Blixten vara hemma med hussen, för de skulle iväg och tävla elitspår på söndagen) åkte ut vid lunchtid i torsdags, stannade till lite på vägen för att titta i lite affärer, tog en lättlunch på Royal i Skärplinge (muuuums!) och åkte sen ut till Ängskär. Mulet, men varmt - och inget regn!

 


Packade upp, gick en prommis med jyckarna och sen var det dags för prat, prat och prat!


Som vanligt hade vi massor på agendan som skulle avhandlas, så vi satt ute med god mat och vin till närmare midnatt, innan vi kände oss någorlunda färdiga. Så roligt!

Dagen efter vaknade vi till en strålande morgon vid kusten...

   

... och det blev att njuta av solen på Ängskärs klippor. Underbart.

Mera prat och babbel, lite solrast för härlig lunch och sen ut igen.

Sen såklart lite after beach...

 

På fredagkvällen dök Johannes, Sofia (och Isa) och Clara upp - 3 out of 4 ain't bad!

Jätteroligt, vi åt god mat och pratade och spelade sällskapsspel halva natten.

Skratt och stoj.

På lördagen sen hade jag lägligt nog planerat in en visning på ett närliggande objekt, vilket jag 

åkte ifrån en stund och fixade...

 

Tyvärr var inte spekulanterna lika sugna att titta på hus den första lördagen i juli i strålande sol, så jag blev sittande själv där en halvtimme.

Tillbaka till Ängskär och ut till klipporna igen, härligt väder, lömskt soldis och underbart sällskap.

  

På eftermiddagen så dök Kattas pappa upp, och mina föräldrar. Vi hade en härlig fikastund med nygjord rabarberpaj med jordgubbar (tack mamsen!) och mera prat och skratt. Verkligen roligt att de dök upp!

 

Här min pappa - t v - och Kattas pappa.

Här nästan hela gänget - Lena, en gammal klasskompis, och hennes sambo Anders dök också upp, jätteroligt!

 

När besöket lämnat oss var det dags för sista kvällen med gänget, vilket innebar en härlig middag och ett glas rosé, sällskapsspel och mera skratt och stoj. 

Idag sen var det packning och städning av stuga och utcheckning. Sofia kände sig krasslig så hon åkte raka vägen hem, men vi andra stannade några timmar och slappade på klipporna i solen innan vi åkte hemåt...

Vilken härlig tradition detta är - och nu är det ett helt år till nästa gång...

Tack till alla inblandade för några härliga dagar - och speciellt till er ungdomar som fortfarande vill vara med1

 

Underbara Ängskär   !



Av Maria - 2 juli 2014 23:50

... blir allting bara  så himla bra. 

 

Hade ett tillträde idag som jag i ärlighetens namn gruvat mig lite för.

Jag visste att köparen av olika anledningar inte var riktigt nöjd, trots att ansvaret för detta rent juridiskt kanske låg mest på honom själv (man kan väl säga att säljaren brustit i upplysningsskyldighet och att köparen kanske inte fullföljt undersökningsplikten fullt ut). Men hur det än är så känns det inte bra när någon av parterna är missnöjda trots fullföljd affär.

Jag förberedde mig i sakfrågan, googlade och läste på - trots att jag egentligen kanske inte behövt, då alla kontraktshandlingar redan var på skrivna och köpet bindande redan från kontraktet.

Hur jäkligt det än kändes började jag tillträdet med den s k heta frågan, för att direkt ta tjuren vid hornen.

Inte hade jag då heller  någon lösning på problemet - men tänk vad lite kreativitet kan göra underverk   .

Det här mötet slutade med att alla parter var mycket nöjda - även den missnöjda köparen - stämningen var gemytliga och vänlig och alla gick därifrån med ett stort leende på läpparna. Köparen t o m tog mig i hand och tackade för ett mycket bra utfört jobb. Sånt värmer   !


Och jag kunde gå hem inför några dagars semesterledighet med känslan av att ha gjort ett riktigt bra jobb, och med ett riktigt gott samvete att båda parter slutligen var nöjda.


Nu hoppas vi också att det håller i sig!



Av Maria - 1 juli 2014 23:24

... kan det ha varit ikväll.

På väg hem från Valbo visade termometern på bilen plötsligt 17 grader, och hips vips fick man en aning om sommaren, som lyst (mohahaha) med sin frånvaro så länge. 

Efter middagen - och när alla tar var sin hund och går ut och hussen tog med sig även min Blixtra på löprundan - tog Clara och jag Bella och cyklarna och trampade runt Norrby och Ersta. En härlig tripp på milen som vi avverkade runt timmen. Med Bella ömsom i cykelkorgen och ömsom joggandes bredvid oss.

 

Blir lika imponerad av denna lilla hund varje gång. Lika nöjd som hon är att ligga på soffan och kura, lika gärna kan hon springa åtminstone delar av milen utan att blinka. I samma tempo som vi cyklar. Helt otroligt.

När vi sen kom hem hade man ju ingen lust att gå in, så det blev till att gå runt och vattna blommorna (som tycks ha tappat hoppet om den här sommaren) och lägga lite torvmullsdynga på rabarberna som också ser ut att ha gett upp. (Och vi som längtar efter rabarbersaft :).

Borsta lite på Bästa Blixtra och mysa. Njuta av sommarkvällen - här och nu. Vilket då jag är alldeles på tok för dålig på till vardags. Men ikväll var en härlig kväll...

 

Nu hoppas vi att sommarvärmen   kommer och håller  i sig en stund.

Det är ju snart dags för husmorssemester...   


Av Maria - 1 juli 2014 23:19

... stod på schemat för dagen (efter att jobbet var avklarat, såklart). På Valbo Hundsim och Trim.

Det var fjärde gången gillt för Blixtra, som simmade tre stycken 4 minuterspass med 2 minuter stream. Det ÄR jobbigt med streamen, ser det på henne även om hon bara lägger i en extra växel och gasar upp.

Fenomenal.

För att inte prata om Isa som fick simma först och blev helt crazy när Blixtra fick hoppa i efter. Tjöt som hon hade kniven i sig, och när hon var färdigduschad försökte hon ta sig upp och i bassängen igen. Vilken rackare. Så roligt tycker hon att det är...

Sen blev det dusch, schampo och balsam och torrblåsning som vanligt, och på det en kvarts vibb. Sen täcket på och en vomburgare i bilen på vägen hem. Snusandes på örat. En stund. Härligt nöjda.

När vi kommer hem sen är det full fart igen...

Av Maria - 1 juli 2014 23:12

... var med oss till klubben igår, när vi tränade lydnad. Sofia hämtade upp henne hos Nettan och tydligen blir hon - lilljyckan - jätteglad när Sofia kommer. Hon har ju fått hängt med på några agilityträningar (som wannabe bara, än så länge   .

Å vilken goding - här i Sofias famn:

 

Alldeles sjövild, kontaktsökande och ändå självständig. Orädd men inte oförnuftig. Helt enkelt underbar.

Vi körde några skick emellan oss, Sofia och jag, med godis - lockade och gav godis när hon kom och vilken racer. Och glad. Och otroligt livlig. Underbar jycke.

  

Att sitta still en stund när alla tränar med sina hundar var ingen hit. Och det lät hon oss veta. Högt och ljudligt.

Och vem kan motstå ett sånt litet charmtroll? Inte vi ialla fall...

 

Till och med Blixten tyckte hon var ok. Yksi höll nog inte riktigt med där, men lilla Vilja visste precis vem hon kunde smålattja med och inte. 

Ååååå... vilken goding.

Och träningen, jo den gick hyfsat med alla får jag nog säga. Hussen tog största delen med Blixtra då de ska tävla elitspår i helgen. Lite ovant för mattes    att få helt andra krav på sig än vad hon är van med. Säkert nyttigt också. Håller alla tummar inför lördagstävlingen, ska bli spännande att se hur det går med husse vid ratten...


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards