Livet på landet

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2023

Pirripirran...

Av Maria - 11 augusti 2023 15:07

... blev tvärt dålig i tisdagskväll. Min ena hund alltså, en malleflicka på dryga 7 år, som väl knappt aldrig varit sjuk eller skadad i hela sitt liv (peppar, peppar   ) och därmed inte heller hunnit utveckla något agg mot veterinärer, tackochlov).

Får jag säga det själv, så är hon en utav de vackraste mallarna som vandrat på denna jord   .

Men som sagt, tisdagkväll och vi hade varit ute, kommit in och hundarna hade ätit. Dags för Allsång på Skansen och hundarna sprider ut sig i soffa och fåtölj. Plötsligt hör jag, när Pirran ska ändra ställning , att hon gnyr som om hon skulle ha ont   .
Kom som från noll och ingenstans.
Kände igenom henne men hon reagerade inte (ben och tassar). När jag sen skulle släppa ut dem på kvällskissen var hon som att hon inte riktigt ville stå upp, hon satte sig så snart hon fick möjlighet.
På natten kröp hon upp i sängen och ville vara nära - annars sover hon mest i sin bädd på hallen - och gnydde varenda gång hon bytte sovställning.


Jag ringde veterinär - och ni som har djur vet hur svårt det är att få tag på en veterinärtid those days, men jag hade tur och skulle få komma till veterinärstationen i Hökhuvud samma fm.

Lilla    som hon skrek när jag lyfte in henne i bilen. Veterinären hittade heller ingen hälta eller smärta i benen, blodprover var bra, tempen likaså. Så med uteslutningsmetoden diagnostiserades hon med diskbråck och blev ordinerad strikt vila och Metacam i 10 dgr. Och ja, enligt veterinären kan diskbråck komma så fort och även försvinna helt för att inte komma tillbaka med rätt behandling.

Så med det åkte vi hem och jag tycker jag ser en förbättring hos henne redan idag, fredag, men det beror säkert på den smärtstillande medicinen.
Hoppas nu vid Gud att det håller i sig även framöver!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 30 april 23:20

Tog tåget till Uppsala med vännen C. Vilket vårväder! Började med ett glas bubbel på Stationens uteservering. Härligt. Åt lite lunch där innan vi gick vidare. Massor med folk på stan och nästan festivalstämning. Strosade runt lite i affärer innan ...

Av Maria - Måndag 29 april 22:52


... idag! Jättetack till alla som uppvaktat mig - på sms, via telefon (extra tack för skönsången Christina!) irl och via sociala medier!Överväldigad av att så många kommer ihåg mig på en helt vanlig, ojämn födelsedag! Tack för det, alla! ...

Av Maria - Måndag 29 april 09:45

... är nu slut för säsongen. Idag bytte jag ut alla fågelmatare mot kokosbollar med frömasssa i och talgkottar.När nu dessa tar slut, ja då får ni klara er själva!Nu har jag hållit er med mat från i november, vi ses igen till hösten pippisar! ...

Av Maria - Söndag 28 april 22:18


Har precis lyssnst ut två riktigt bra svenska deckare: Rekommenderas starkt! ...

Av Maria - Söndag 28 april 22:09


... äntligen på gång?Man kan bara hoppas och hålla tummar! ...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards