Livet på landet

Alla inlägg den 20 februari 2023

Mod

Av Maria - 20 februari 2023 08:48

"Att våga är att förlora fotfästet för en stund.

Att inte våga är att förlora sig själv."


- Sören Kierkegaard


Av Maria - 20 februari 2023 08:34

... eller Made for Action Vienna, som hon heter i stamtavlan, föddes 220311 hos Jill Witters i Belgien. Över midsommarhelgen förra året bilade Sofia och jag ner för att hämta hem henne till Sverige. Vilket äventyr för en lantis som ogärna ens kör genom Stockholm! Jag vet att jag vid ett tillfälle frågade Sofia; är det verkligen din mamma som öser fram i 140 på 4-filig Autobahn (när vi åkte genom Tyskland)?!?
Och jo, så var det. Tänk vad motivation kan göra med en människa!   
Sen är det ju ett äventyr att köpa hund abroad - inte alls som att köpa hund i Sverige (är själv uppfödare så jag har lite koll), här är det livrem och hängslen, handpenningavtal och köpeavtal och you name it.
Jill ville att jag skulle betala 800 Euro i handpenning när valpen var två veckor - utan någon form av avtal och kvittens. Jag lyckades omförhandla det - när jag ville ha ett  handpenningsavtal kontrade hon med att fråga om jag trodde att hon lurade sina valpköpare ?!? Jill är en erkänd uppfödare i Europa så jag menar inte att hon gjorde något tokigt, jag tror bara att förfarandet att köpa hund utomlands är så vitt skilt från att köpa i Sverige. Som tur är har jag vänner som gått före mig i detta, som jag hade att fråga.

ALLT var ju ett äventyr, resan dit och hem, vi skulle passera flera länder, fixa med boenden, boka brobiljetter och färjor, säkerställa att valpen var rätt vaccinerad mot de krav som gällde, tulla in innan återresan till Sverige. Ja, vilket äventyr. Och varmaste helgen i mannaminne - 34-35 grader hela helgen.

Så med facit i hand tackar vi allra ödmjukast för AC i bilen, Google maps (som fungerade hela tiden) och tog oss dit vi skulle, för att diesel också heter dizel på kontinenten och för att man tar sig fram på hjälplig svängelska!

Nu är Vinna snart ett år och vi försöker få lite fason på varann. Det är en jätterolig hund som kommer att ha mycket att ge, hon är snäll och hon älskar människor. Hon är en naturbegåvning i skogsarbete och vi jobbar på att få till ett fint samarbete. Nog är det så att det är aningens enklare med en hund man själv fött upp och haft från dag 1 än att hämta hem en valp på 16 veckor, det är mycket och viktig tid som gått förlorad, men jag är så himla nöjd med henne (även om hon såklart ger mig gråa hår ibland?)

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards