Livet på landet

Alla inlägg den 15 mars 2008

Av Maria - 15 mars 2008 18:54

Och så en bild på dagens duktigaste förare... ej att förglömma! Här diskuterandes träningsupplägg - får vi väl hoppas ;-)

Av Maria - 15 mars 2008 18:48

Här några bilder på dagens duktigaste jyckar!

Av Maria - 15 mars 2008 17:49

Idag har vi varit på Storskogen och tränat rapport och uppletande med Eva & Tomas, Lena & Jimmy. Maria med barn & hundar & Nina (?) var också med men körde inte rapport då Marias mottagare på Trixa inte kunde vara med.

Vi körde alla hundarna fyra sträckor, och det funkade bra i det stora hela, det var nån hund som tagit nån extra lov och kom in lite fel på C-stationen, i övrigt gick alla som klockor (peppar, peppar ;-). För Ässis del innebar strulet på 3:e sträckan på tävlingen att jag (som var kvar på A) peppade henne extra mycket med kamp och bus innan hon gick iväg med Johnny till B, och det här gav utdelning! Inte ett strul från C till A, ingen tvekan utan det bar av med full rulle tillbaka till mig. Jätteroligt. Däremot var hon också idag riktigt trött efter 3:e sträckan men jag tror terrängen - mossmark och mossbevuxna klipphällar - var rätt tungsprungen och hal även här, det har regnat och snögloppat hela veckan - ett bedrövligt tråkigt väder, för övrigt.  Alla hundarna, Ässi, Lia och Banjo, låg tidsmässigt mycket jämnt, och jag tror alla var nöjda med sina hundar - vi ska ju tävla allihopa om några veckor igen så det var skönt att det gick bra för alla!

Efter rapporten (som ju tar sin rundliga tid, även om vi idag var bara tre ekipage) så gick vi tillbaka till jaktkojan och grillade korv allihopa och pratade. Härligt!

Sen vallades uppletanderuta och så körde vi uppletande, först ut var Banjo

som jobbade in sina föremål jämnt och fint, även om Lena sa att han brukar ha mera fart i vanliga fall. Alla hundar (kanske inte Lia?) gick i nog i ett lugnare tempo än de brukar, så åtminstone Banjo och Ässi var nog lite tagna av rapporten. Ässi var nog lite trött, för jag tyckte nog att hon såsade mer i rutan än vad hon brukar. Inför sista skicket fick jag springa längst ut i rutan och tillbaka, för att peppa henne lite, och då blev det ett helt annat tempo. Eva körde med Sickan också (vilken stilig kille!), då var jag vid bilen och hämtade Ässi så jag såg inte så mycket av det, men hon sa också att han brukar ösa på mera i vanliga fall, så det kanske var en jobbig ruta också (skog med mycket sly, sten och krångligheter). Lia gick ju som ett skållat troll jämfört med de andra hundarna, jag har inte sett henne på uppletande tidigare, men hon är ju så nätt och lätt den hunden, det är en fröjd att se henne jobba, vare sig det är rapport, lydnad eller uppletande.

Hursomhaver, efter en heldag i skogen är vi nöjda med våra jyckar och lagom härligt mosiga. Eva sa att man nog kunde bli frisklufts-förgiftad, så det kanske är så det är ;-)?

Ikväll väntar Melodifestival-finalen - för den som orkar hålla sig vaken, vill säga...

Här kommer några foton på Ässi från uppletandet idag som Eva skickade över, det kommer flera kort när jag tankat  ur kameran!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards