Livet på landet

Alla inlägg den 24 mars 2008

Av Maria - 24 mars 2008 17:21

Vaknade i morse till - 19 grader... Är det vår eller vargavinter? Ur led är tiden, kan konstateras...

Graderna steg betydligt bara solen behagade titta fram, tack & lov.

Tog med Sofia & hundarna och åkte upp till klubben, där vi skulle träna lite lydnad. Vi var lite tidiga, så jag band upp Ässi och så började vi och Fia att valla en uppletanderuta. Hann köra ett uppletande med Ässi innan de andra kom. Hon jobbade helt ok, har ju haft för sig senaste gångerna (i och för sig EFTER rapportträningen har ju det varit, vilket kanske kan betyda att hon varit lite trött också. Eller?) att hon ska stanna och klibba lite vid skicklinjen (vilka härliga uttryck jag hittar på;-) så att man antingen ska frestas att kalla in henne och skicka på nytt, alternativt kommendera UT.

Nu har vi pratat ihop oss lite, och sagt att vi inte ska ha några krav på avlämnande (typ sitta fot eller så), utan bara att hon får komma in och lämna av (helst utan tugg, såklart) och byte mot godis och så vända om och bara skicka ut igen. Hon blir lite tryckt av korrigeringar vid avlämnandet, och det är säkert anledningen till att hon tappar lite där. Och då var det alltså en helt annan jobbarglädje, men som sagt vet jag inte hur mycket avsaknad av rapportträning före uppletandet idag gjorde.

Däremot får hon alltid lämna av sista föremålet sittande vid sidan, som vanligt.

Sen kom Tomas & Lia, Lena & Banjo, Lisa & Brio, Emma & Daphne och Petri & Legato, som också ville börja med uppletande. När de var färdiga körde jag några skick till med Ässi, bara för att hon skulle få leta i en ruta där många hundar sprungit och sen att få hämta föremål som flera hundar tagit före henne. Helt ok även denna gång. Hon plockade fyra föremål utan problem.

Sen värmde vi oss med lite fika, och sen ut och körde framåtsändande. Jisses, det är inte många ggr Ässi gjort ett framåtsändande i ett moment (ja, på sista rapporttävlingen och kanske några ggr till), men idag körde vi, och med grupp också. Hon går ut i galopp och bryter av till trav, men behåller nästan galopp-tempot i traven, vilket innebär att avståndet blir på tok för långt. Det tar jag med mig i hemläxa, att träna saktagående och försöka minska på avståndet betydligt. Det känns verkligen att vi är alldeles i början på det här momentet, det är mycket kvar att träna. Däremot känner jag mig nöjd för hon går verkligen rakt ut och rakt fram. Gott så. Resten kommer väl, med lite mera träning, förhoppningsvis. De andra gjorde jättefina framåtsändanden, även om det känns som att alla har något att traggla lite med - oftast fart & avstånd -  alla utom Lisa & Brio körde det här momentet. Måste bara nämna Lia, vilken otrolig kommunikation hon & Tomas har - om han inte säger något vet hon vad han förväntar sig och om han säger något så vet hon då också. Snacka om samspel. Alltid lika roligt att se. Därefter körde vi en platsliggning med skott för samtliga hundar, och det var heller inget problem (peppar, peppar).

Sofia passade på att köra lite Agility med Fia under tiden vi körde uppletande, så hon fick också jobba lite.

Härligt iaf, tänk vad bra att vara några stycken, och jag känner verkligen vad mycket jag har att lära av dessa kunniga hundmänniskor!

En bild med Fia & Ässi som myser efter hundträning kommer också!


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards