Livet på landet

Alla inlägg under juli 2009

Av Maria - 20 juli 2009 17:39

... blev det första dan på semestern. Inget badväder, så då fick det bli spenderbyxorna på en stund i stället.

Inga dunderfynd, men några grejer hittade vi allt. Och lite lunch på McDonalds hann vi också med. Pudel-Bella hade varit hos mormor och morfar och skött sig excellent. Härligt!

Av Maria - 19 juli 2009 20:22

... istället för hundträning blev det idag. Förmodligen mest beroende på att vi hade en sån trevlig kväll igårkväll:) - om ni förstår...

En långrunda blev det (åtminstone för Stora Luren), 9 km,  med lite extra avstickare för att kolla kantarelltillgången. Som är god, kan jag meddela. Och hon verkade rätt nöjd med det. Det är kul att springa också. Naturligtvis med en pinne i munnen - hela vägen.

Så nu kan vi vila i TV-soffan resten av kvällen med gott samvete...


Av Maria - 19 juli 2009 20:13

... har det varit i byn idag. Vi cyklade fram en stund och tittade lite, men då ingen av oss har riktigt förstått tjusningen med auktioner, har vi svårt att förstå vad det är som gör människor så exalterade över gamla grejer. Ibland bara skit dessutom:) Men uppenbarligen är det ett stort folknöje, för det var väldigt MÅNGA människor där.

Men, eftersom det här nog var årets höjdpunkt i byn, så har vi iaf varit där:)


Av Maria - 19 juli 2009 19:52

Igår kom hela familjen P och hälsade på oss, jätteroligt. Alla barnen badade i poolen och vi fikade, sen åkte vi iväg till den relativt nyinvigda badsjön och tittade.

Badsjön är ursprungligen en bergtäkt, där man tog massor till byggandet av den nya E4:an som går i närheten. Bergtäkten var redan från början planerad att bli en badsjö efter att brytningsarbetet var avslutat.

Och nu är den alltså nästan klar, i dagsläget 18 meter djup, och inom  några år, när sjön är fullt påfylld beräknar man att den kommer att vara 26 meter djup. Lite hisnande...

På bergväggen syns stegen - man får inte vara höjdrädd...

Några av oss badade - men långt ifrån alla...

Mäktigt är det...

Och vilka klippväggar...

 Bild över sjön:

När alla var nöjda med badsjö-badandet åkte vi hem och fortsatte med lite god mat, vin och prat och surr halva natten. Familjen P sov kvar så vi hann med en massa långprat och surr, barnen nattbadade och alla var glada och nöjda. Idag blev det långfrukost tillsammans och mera prat hann vi med, innan de åkte hemåt.

Av Maria - 17 juli 2009 23:58

Äntligen dags för några veckors semester igen. Ska bli härligt. Ändå har det varit lugnt på jobbet de senaste veckorna, de flesta är på semester, inte en massa möten som tar tid, m a o har man hunnit med mycket som annars har prio 540. Eller ligger längst ner i högen. Typ.

Men nu - nu är det bara ledigt, och det ska bli såååå skönt! Lite dagsturer, en massa renovering (är ambitionen, sen hur det slutar, det vet man inte:) och hundläger. Bada i massor, förhoppningsvis. Hundträning. Slappa med ungar & sambo. Träffa kompisar. Så många långa dagar kvar... och bara ledig! Jag ska njuta så mycket jag bara kan!


Av Maria - 16 juli 2009 23:04

... har vi haft ikväll. Vi & Ässi, Gittan, Per och Ramses - och så Tomas och Lia. Och hur i fridens dar går det till, undrar ni nu? Jo, Tomas är en man med simultanförmåga, han klarar av att vara på båda stationerna samtidigt. Det ni! Utan att säga för mycket kan jag skvallra om att han fått en hel massa motion ikväll:)

Ässi taggad till tänderna inför utgången till B (kolla blicken):

Vi anlade A-stationen i skogsbrynet (där det var MASSOR av mygg - den svenska varianten, men för oss som inte är vana med stickmyggorna är det tillräckligt jäkligt...), och B-stationen låg därefter ca 500-600 m ut på ett öppet fält. Hundar och förare begav sig till B (så även Tomas, som sedan lämnade Lia och sprang tillbaka till oss på A). När Johnny sen skulle släppa Lia efter Tomas blev det på tok för mycket för Ässi - som redan innan var taggad till tänderna. När Johnny säger MARSCH till Lia sliter Ässi av kopplet (!) och rusar efter Lia (det är MIN husse!) och råkurret är ett faktum. (Nu skäms jag lite över vilken hund vi har... kanske vi borde fundera över en kurs på brukshundsklubben:) Hur det nu var så lyckades han lägga ner Ässi, varpå Lia ser sin chans att ge tillbaka och så var de igång igen. Nåja, på något sätt fick han isär mallebrudarna, och Lia kom ihåg att det var husse hon skulle efter, stack som en avlöning till A.

Lia på ingående, den blicken är inte heller att leka med:

Sen har alla hundarna gått som skållade troll, från B till A (ja, efter den lilla incidenten då...), från A till C, C till A och slutligen från A till D. Ingen tvekan - fullt ös medvetslös.

Ramses har givit järnet från början till slut, och mallebrudarna också, såklart.

Ramses på ingång:

Den som ändå har sprungit bäst ikväll är nog Tomas... men honom har jag tyvärr ingen bild på:)

Av Maria - 15 juli 2009 20:16

... eller indiska såpnötter, och en tvättvål för fläckborttagning, har jag köpt som ett miljövänligare alternativ till tvättmedel. Någon som har provat? Inte jag heller än, men snart.

Återkommer med rapport!

Läs mera på Tvåleriets hemsida, det finns en massa andra spännande grejer där också!

Av Maria - 15 juli 2009 20:13

Måtte vi inte bli upptaxerade nu, när vi har begåvats med strandtomt:)

(Om än - förhoppningsvis - tillfälligt:)

Skämt åsido - så kul är det inte att få vada ut och hämta hästarna. Å andra sidan har vi inga elaka stickmyggor, så nåt elände ska väl vi också ha - kanske?

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards