Livet på landet

Alla inlägg under juli 2009

Av Maria - 9 juli 2009 22:59

... eller SBCH Sennivikens Älska!

Och här är beviset:

Världens bästa hälsar stolt och mallig (haha) matte!

Av Maria - 9 juli 2009 21:12

... i massor. Oavbrutet. Nästan ingen vill gå ut, bara våran malletoka Ässi. Hon räds inte nåt, och speciellt inte lite regn. Inte mycket heller, för den delen. Pudelungen gör sig till en liten boll och vill stanna på trappen under tak, och Fia följer motvilligt med.

Till och med hästarna vill vara inne - om de får välja. Och det får de ju. Såklart.

Det gör ju inte direkt ont att jobba sådana här dagar - för vad skulle man göra om man var ledig?

Av Maria - 8 juli 2009 20:33

... vill ha, vill ha, vill ha.

Var ner till den lokala cykelhandlaren igår för att titta om han hade några bra - bättre begagnade, hade jag hoppats på - cyklar till bra priser till tjejerna, som hips vips har blivit som långbenta fölungar.

Men icke. Däremot en massa fina nya cyklar i alla former och modeschanger. Av vilka jag absolut förälskade mig i en svart Monark (har en vit Crescent idag:) och kom på att jag faktiskt skulle kunna (om jag tycker mig ha råd:) köpa en ny cykel till MIG och låta en utav tjejerna få min (fina vita Crescent)?!

Kan det kanske vara en bra tanke? Filar lite till på den... så får vi se sen...

Av Maria - 7 juli 2009 20:17

... är tisdagens höjdpunkt! En brittisk kriminalserie i härligt engelsk miljö med Detective Chief Inspector Tom Barnaby i huvudrollen.

Måste ses!


Av Maria - 7 juli 2009 20:13

... härlig krasse utanför stallet - underbara färger:

Hundkex i diket på hundpromenaden...

Lite sommargräs...

Fjärilslavendel i kruka på trappen hemma. Lavendel är sommarens växt hos oss - i alla former. Otroligt tacksam blomma (?) som växer på höjden och på bredden och blommar så glatt - och doftar underbart:

Och så en vacker sommarblomma av en annan art...

... och sällskap på kvällsprommisen med jyckarna:)

Av Maria - 7 juli 2009 20:07

... på kvällskvisten.

Här är hela gänget samlat på stallbacken medan vi fixar lite i stallet:

Var det inte lite lugnare förut - eller vad tycker du?

Jooo!

På spaning framåt:

Och en enda gång lyckades vi få Pudelungen att fastna på bild...

... och då ser hon mera ut som ett Lakritstroll än en Pudelunge:)

Inga aktiviteter idag - bara en stilla (?) promenad...

Av Maria - 6 juli 2009 20:58

... i två veckor innan semestern börjar på riktigt. Förstår bara inte hur det är möjligt att det kan samlas så mycket jobb på EN veckas semester? Törs nästan inte tänka på hur det ska bli efter TRE veckor? Men den dagen, den sorgen...

Tog mig i kragen och cyklade till jobbet i morse (och hem igen på eftermiddan), 7 km enkel resa, inte så långt, men desto ovanare...

Men mycket nyttigt kändes det!

Imorgon däremot har jag kundbesök, och är tvungen att ta bilen... (woooohoooo...:)

Av Maria - 6 juli 2009 20:44

Japp, ikväll har det varit spårdebut. 17, snart 18 veckor gammal har Bella gått sitt första spår - med bravur dessutom!

Hon är så otroligt klipsk den här lilla hunden, så jag tänkte som så att vi hoppar över inledningen (godisspår, motivation etc) och kör direkt! Men det var nog liiiiite för tidigt. Gick spåret utan att hon riktigt förstod att jag försvann, korsade en stig och gick en liten bit och la hennes favvoboll som slut.

Sen kom Clara med Bella i koppel och gick längs stigen, men hon tog inte upp spåret. Då fick det vara, och jag släppte på Fia istället. Som utan att blinka visade bollen och fortsatte (hade efter Bellas spårslut fortsatt över nästa stig och lagt ett spår till Fia, med en burk godis som slut:) till SIN godisburk. Överlycklig - och mycket duktig!

Så tog vi med hela gänget (Ässi var med och övervakade så att allt gick rätt till:) och fortsatte upp mot skogen för att lägga ett nytt Bella-spår. Den här gången hade vi superkoll på (med)vinden och Clara hade brutit minibitar från Frolic-godisar och tog med sig dessa och favvo-bollen och gick ut ett godisspår med bollen och sig själv som slut. Och jisses vad det lilla Lakritstrollet (ja, återigen - kärt barn har många namn!) spårade. När det klickade till och hon förstod att det låg godis i spåret - så noggrannt så jag skrattade. Nu snackar vi dammsugare och inte pudelnäsa:) Så upptagen av spåret att hon nästan gick rakt in i famnen på Clara innan hon upptäckte henne och då blev det kramkalas och boll-bus för hela slanten.

Riktigt roligt att se. Sen var det pudelfnatt för hela slanten, tills hon upptäckte att man kunde äta smultron direkt från backen...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards