Livet på landet

Alla inlägg under juli 2009

Av Maria - 5 juli 2009 13:29

... av John Ajvide Lindqvist måste jag bara rekommendera. Vilken bok! För er som läste Låt den rätte komma in av samma författare är den här boken ett måste!

Har lyckats klämt in den mellan skratt och vin på semestern - och den var riktigt bra! Ser fram emot när (om?) den kommer på film!

Läs den!

Av Maria - 5 juli 2009 13:14

Hur är det möjligt att man kan komma hem tröttare från en husmorssemester än när man åkte? Moahahahaa....

Ärligt talat, inte så svårt. Tyder mest på himla trevligt sällskap, en del vin och några sena kvällar. Så är man tillbaka på ruta A igen, dvs där man var när semestern började. I behov av sömn och vila. När det är dags att börja jobba igen...

Men roligt har vi haft. Och kanonväder. Riktigt härliga dagar med många skratt. På kvällarna har vi ätit gott och löst världsfrågor över ett glas rosé.

På dagarna har vi slappat och solat på klipporna. 19-20 grader i havet, inte direkt så man kastade sig i, kanske mera fotbadstemperaturer:). Några utav barnen (13-15 år?) badade, men inte alla.

Några nöjde sig med klipporna som var helt ok, strålande sol och fläktande vindar.

Hundarna trivdes också. Lilla laktritstrollet (pudelungen) fick till största delen ha koppel på sig, då hon ännu inte riktigt har förstått att man inte hejdlöst kan springa och hoppa i alla människors famnar och matsäckar...

Stora Luren fick stanna hemma hos husse i år (det räckte med två hundar - om man ska ha semester också:) men jag kan säga att abstinensen har varit svår - hos både matte och förhoppningsvis också hund. Hur jag har längtat! Men nu är vi lyckligt återförenade igen...

Här några bilder från vårt husmorssemestersparadis Ängskär:

Alldeles underbart och härligt hundvänligt. Jag kan verkligen rekommendera det!

Vi kom fram till att det var sjunde året nu som vi haft husmorssemester, samma vecka och samma konstellation - och precis lika roligt! Nu snackar vi tradition - och hoppas att alla är med nästa år igen!

Tack alla inblandade för några härliga dagar!


Av Maria - 1 juli 2009 22:37

Ja, så var det då dags för årets "husmorssemester" igen. Detta innebär alltså i princip lata dagar i solen på klipporna vid havet, långa ljusa kvällar lösandes världsproblem över ett glas rosé. I mycket goda vänners lag! Även i år åker vi till Ängskär. Och tjejerna är med, såklart.

Sambon är hemma och jobbar och håller ställningarna tills vi kommer tillbaka, förhoppningsvis utvilade och brunbrända...

Av Maria - 1 juli 2009 22:28

Ja, det är mycket pälsvård med en Pudelunge i huset. Ikväll var det dags för bad och borstning och lite frisering igen. Om än bara snygga till lite, stordåden spar vi tills vi får hjälp av kunniga pudelfrisörer:)

Nu är hon riktigt duktig, lilla Pudelungen, när vi klipper och trimmar. Hon orkar inte fullt ut, så hon får hoppeleka lite emellanåt, när hon börjar se deppig ut på det provisoriska trimbordet:)

Bara att trimma av näsan och tassarna gör att hon ser ut som en helt ny Pudel. Innan trimningen kan man i värsta fall befara att hon har lite schnauzer i sig, nånstans längre bak i stamtavlan. Men nu är hon en vacker liten pudelflicka igen! Här i mattes famn, trimmad & klar:

Vilka snyggingar va!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards