Livet på landet

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2009

Edwin

Av Maria - 31 oktober 2009 21:41

  

Sedan i torsdags har Edwin fått gå i en egen hage. Titti och Natta har fått gå tillsammans i en egen hage. Titti har helt klart varit påverkad av det som hände under torsdagen. Hela fredagen stod hon under ett träd och deppade, och såg jätteledsen ut. Natta har knallat runt i hagen och ätit gräs. Edwin har varit helt obekymrad. Och själv har jag varit mycket bekymrad över hans totalt oväntade frispel på Titti (och Natta).

Så pass att jag kontaktade en homeopat-tjej med lite annorlunda gåvor, som lovade komma ut och titta till honom under november. Det dröjer några veckor till innan hon har möjlighet att komma, men jag lovar att återkomma med en fullständig rapport när hon varit här.
Det första hon frågade var om han möjligtvis kunde ha en hjärntumör? Eftersom det var ett helt irrationellt beteende, en sådan överreaktion och ett sånt gräsligt raseri - utan till synes någon som helst anledning. Ensam valack med två vackra ston i en hage - och han ska bete sig på detta viset? Även om han skulle ha ont någonstans så borde han inte bete sig så här, det är absolut inte ett vettigt beteende.

Och det känns så sorgligt, för nu är han ju samma gamla Edwin igen. Som han alltid varit mot oss.

Som tur är har vi många människor att vända oss till, och det har vi gjort. Tyvärr kan ingen ge oss någon ledtråd så här långt, men idag kom Edwins förra ägare Madde upp och hälsade på, och tittade igenom honom och red, för att känna om hon kunde märka något som var fel. Men icke. Förutom lite stelhet i nacken och i höger sida och rekommendationer om att stretcha så tyckte hon inte att det kändes som att han har ont någonstans. Däremot gick han jättefint med henne när hon jobbade honom på volten och det var roligt att se.

     

Men jag står lika frågande nu som förut - vad var det som hände? Och kan det hända igen?

 
 
Helena

Helena

1 november 2009 11:37

Näää,
läste om Edwin's tokerier, vad håller han på med, lill-prinsen??? Otäckt och helt otippat!! Det jag vet om er och känner dig, Maria, så har det inte ETT DUGG med er att göra!!! Aldrig i livet! Däremot har ju nå't hänt... Spännande med homeopaten! För en vecka sen hade vi en "hästpratare" hos Babs, mailar dig sen om det!
Trist när allt prompt ska hända på samma gång, men det är bara att kämpa på, ni gör ett bra jobb med djuren!
Kramisar

http://pudelfnatt.wordpress.com

 
Ingen bild

Maria

1 november 2009 12:26

Jo, den känns onekligen lite motigt just nu. Oflyt, kanske man kan kalla det...

 
Susanne

Susanne

6 november 2009 08:01

Otroligt sorgligt läge.
Hur är det med Titti nu, har hon repat på sig?
Hoppas verkligen ni på nåt sätt får reda på vad det kan vara. Det där med hjärntumör får mig att tänka på en hund som helt plötsligt en dag fick ett "spel", när matte kom hem så gav han sig på henne helt otippat. Matte *vågade* inte ha hunden kvar. Vid obduktionen så visade det sig att hunden hade en hjärntumör.
Hoppas såklart att Edwins beteende har en helt annan, enklare, förklaring! Och naturligtvis beror det INTE på ER!!

http://web.telia.com/~u26108410

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 1 maj 22:17

Började dagen med lite hundträning - spår och uppletande. Spåret gick bra, men då var det skogsspår. Nöjd i a f. Mallenuttor. Pirripirran har ont i ett bakben och får inget göra, bara följa med på rastning. Fantastisk dag även idag, sol och v...

Av Maria - Tisdag 30 april 23:20

Tog tåget till Uppsala med vännen C. Vilket vårväder! Började med ett glas bubbel på Stationens uteservering. Härligt. Åt lite lunch där innan vi gick vidare. Massor med folk på stan och nästan festivalstämning. Strosade runt lite i affärer innan ...

Av Maria - Måndag 29 april 22:52


... idag! Jättetack till alla som uppvaktat mig - på sms, via telefon (extra tack för skönsången Christina!) irl och via sociala medier!Överväldigad av att så många kommer ihåg mig på en helt vanlig, ojämn födelsedag! Tack för det, alla! ...

Av Maria - Måndag 29 april 09:45

... är nu slut för säsongen. Idag bytte jag ut alla fågelmatare mot kokosbollar med frömasssa i och talgkottar.När nu dessa tar slut, ja då får ni klara er själva!Nu har jag hållit er med mat från i november, vi ses igen till hösten pippisar! ...

Av Maria - Söndag 28 april 22:18


Har precis lyssnst ut två riktigt bra svenska deckare: Rekommenderas starkt! ...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards