Livet på landet

Alla inlägg den 18 februari 2009

Av Maria - 18 februari 2009 21:07

Fia är en hund som av någon anledning inbjuder till att man ska lära henne knasiga grejer. Fråga mig inte varför. Dansa, rulla runt och skälla på kommando kan hon utan problem. Nästa steg var då att lära henne morra på kommando. Sagt och gjort, och med något ätbart som belöning går inlärningen som på räls. Fia gör ALLT för något ätbart.

Men - ibland kan man i efterhand fundera över varför man egentligen lär in såna saker? Speciellt när tjejerna fikar kvällsfika och hon sitter nedanför bordet och morrar så mycket hon bara orkar... För en utomstående är det nog ett mycket märkligt (och ohövligt :) beteende, men Fia handlar det bara om att hon vet att just det här beteendet ger belöning...

Holy moses. Men rolig är hon :)

Av Maria - 18 februari 2009 19:48

Hittade denna tänkvärda text på nätet... 

Paradox


Vår tids paradox är att vi har högre byggnader, men lägre tålamod. Bredare motorvägar, men smalare synvinklar. Vi slösar mycket, men har kvar lite. Vi köper mer, men njuter mindre av det.


Vi har större hus, men mindre familjer. Mer bekvämligheter, men mindre tid. Vi har större klasskillnader, men mindre sunt förnuft. Mer kunskap, men mindre omdöme. Fler experter, men mer problem. Mer medicin, men mindre välmående.


Vi har flerdubblat våra ägodelar, men reducerat vår uppfattning om värde. Vi pratar för mycket, älskar för sällan och hatar för ofta. Vi har lärt oss att klara dagen, men inte att klara ett helt liv. Vi har lagt år till livet och inte liv till åren.


Vi har varit hela vägen till månen och tillbaka, men har problem att korsa gatan för att möta den nya grannen.


Vi har besegrat yttre rymden, men inte den inre rymden. Vi har städat upp i luften, men förorenat våra själar. Vi har lyckats bryta ner atomen i mindre bitar, men inte våra egna fördomar.


Vi har höga inkomster, men lägre moral. Vi har fått ett överskott av kvantitet, men ett underskott av kvalitet.


Vi lever i en tid av dubbla inkomster, men med fler skilsmässor i en tid av vackra hus, men brustna hem. Det är en tid då det finns mycket i skyltfönstret, och ingenting på lagret.

-Okänd Författare-


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards