Livet på landet

Alla inlägg den 22 februari 2009

Av Maria - 22 februari 2009 19:52

Idag låg all hundträning nere, det blev bara promenader för de fyrbenta.

Vi tvåbenta tog oss iväg till Uppsala i snöyran för att gratta sambons bror som fyllt år tidigare i februari. Där blev det fika med bullar och kakor och så skidor på TV - såklart. Kul att träffas, det blir inte så ofta.

Vi hann slinka in på Gränby Köpis en snabbis sen blev det middag på MAX (såg att de klimatkompenserar :) och sen hem till hundar och hästar som hade längtat såååå! Och så snöskottning såklart, som också väntar.

Riktigt busväder var det på vägarna idag:

Turligt nog hade vi fått skottat på vägen hem...

Och så måndag i morgon... Och slut på sportlovet, dessutom.

Nya, friska tag!

Av Maria - 22 februari 2009 01:40

Stackars Storasyster - hela lovet har hon legat på rygg i sängen och soffan med hög feber, halsont och en gräslig hosta.

Från måndag morgon (eller t o m söndag kväll) och hela veckan har hon varit sjuk. Inte varit ute i stallet, inte kunnat ställa upp Edwin på ridskolan som planerat, inga programridningar och inte heller några hoppkurser.

Mycket deprimerande kan jag säga, för en 14-is som sett fram emot det här hur länge som helst...

Men sjukdom rår man inte på, däremot finns både hästen och ridskolan kvar så det får bli nästa lov i stället. Det är väl inte mycket tröst i eländet, och jag kan säga att mammahjärtat har lidit med henne den här veckan...


Av Maria - 22 februari 2009 01:08

Idag var det nära att vår rapportträning höll på att frysa inne. Inte bara bildligt talat - imorse visade termometern minus 16 grader här ute på landet.  Efter lite om och men var vi ändå två ekipage, Maria & Anki med Trixa och så vi,  som beslutade oss för att köra - om än ett par timmar senare än vi bestämt från början, mest för att februarisolen skulle få en chans att påverka temperaturen.

Ässi bevakar ryggorna - så vi inte skulle råka glömma henne hemma :)

Idag åkte vi ut till Anki och det är alltid lite spännande med nya marker.

Maria och jag stannade på A och Johnny och Anki gick ut till B-C-D.

Idag blev det inte så långa sträckor, och det var helt ok för det var ganska jobbigt för hundarna att springa i lössnön.

Maria & Trixa laddar:

Hundarna tyckte det var kul och det var fullt ös ut från den ena stationen och fullt ös in på nästa. Dock hade Ässi en tvekan på 3:e sträckan (*%&#* strulsträcka!), hon gick ut ca 20 m, stannade till men beslutade sig för att fortsätta - utan kommendering.

Suck. Tillbaka på ruta A, eller? Känns inte kul nu när hon gått så fint på tredje sträckan de senaste gångerna. Dessutom närmar det sig tävling...

Nästa gång får det bli motivationsträning så det visslar om det, m a o gå tillbaka rejält i träningen... Men men, så är det att hålla på med hundar!

Ena dan upp som en sol och nästa ner som en pannkaka.

(Nu menar jag inte att det var pannkaka idag, men det sätter sig lite i huvudet på oss som förare och det vet ju alla, att börjar man förvänta sig att tredje skicket SKA strula - ja, hur blir det?)

Ässi laddad på A-station:

Och så det obligatoriska eftersnacket...

Här Maria & Anki:

Kan tillägga att när vi åkte tillbaka hemåt med en trött hund i bakluckan hade temperaturen stigit till minus 3 grader...

Fullt överkomligt blev det ändå, trots att det var så himla kallt i morse!


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards