Livet på landet

Alla inlägg den 16 februari 2011

Av Maria - 16 februari 2011 22:49

  

... har jag fått hem i brevlådan idag.  Spännande!

Nu ska vi läsa och få mera inspiration!

Av Maria - 16 februari 2011 22:40

... gick väl inte så bra som jag trodde. Blixtra har fått träna i buren korta stunder, och jag tycker det har funkat bra. Och idag, skulle hon få stanna i den några timmar medan hon var ensam hemma. Lugnt och skönt - trodde jag.

Hade gjort i ordning med fällar och fixat, men när storasyster - som lämnar huset sist på onsdag morgnar - skulle gå tyckte hon lite synd om Blixten, och klämmer in en biabädd.

Ja, när jag så kommer hem efter 3 timmar ser det ut så här:

  

Här har jag öppnat och släppt ut liten ledsen Blixtra, och kvar av biabädden är bara en massa rester, idel sönderbiten skumgummi. Suck. En liten malleflicka hinner mycket på några timmar. På eftermiddagen fick hon följa med mig till jobbet, och då sov hon sött vid mina fötter hela tiden - hon var väl trött efter förmiddagens party...

Tänk att jag hunnit glömma hur jobbiga de kan vara med sitt röjande...

Imorgon gör vi ett nytt försök. Utan biabäddar i buren.

En liten stund iaf...

Av Maria - 16 februari 2011 22:32

  


... igen. Tur man har världens bästa musmördare i huset - mallemamman och sheltien. Ute i stallet i morse får de nys på en mus i foderkammaren, som de jagar runt - men för ovanlighetens skull inte får tag i. Fick gå på morgonpromenaden med oförrättat ärende    denna gång.

Väl inne var det frukostdags, och jag såg att mallemamman markerade något under diskbänken/diskmaskinen. Såpass att hon inte ville äta frukost.

När jag sen öppnar skåpet för att kasta sopor - hoppar musen med dödsförakt rakt ut på köksgolvet.

Holy moses vad rädd jag blev! Detta förbaskade överrasknigsmoment!

Hoppade jämfota upp på en köksstol, och därifrån upp på köksbordet. Blixten drog som en avlöning till andra ändan huset - stackarn, hon kunde ju inte förstå vad som händer när matte får ett sånt totalfnatt.

Men - innan jag ens hunnit upp på köksstolen var musen ett minne blott. Mallemammans snabba klipp gjorde saken all innan man hann blinka. Och kvar låg endast en ihjälbiten mus på köksgolvet.

Hon är underbar, våran mallemamma.

Och vem behöver en katt med en sådan hund i huset?

Och allt hon begär är bara att få busa med kampen en liten stund...


(Och ja, Blixten kom tillbaka, kikandes runt hörnet och nosade på den döda musen. Dock förstod hon inte riktigt tjusningen i detta... som mallemamman gör...   

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards