Livet på landet

Alla inlägg den 4 februari 2014

Av Maria - 4 februari 2014 20:12

... mår inte bra.
Har snörvlat sen i julhelgen och Blixtra är värst. Har nästan haft nånting liknande astma (men veterinären skrattar åt mig och säger att det inte är det. Själv blir jag så rädd att jag tror hjärtat ska stanna i bröstet på mig...). Innan nyår fick jag utskrivet Stronghold som vi gav alla hundar. Då hade alla börjat nysa och fnysa, men Blixten var som sagt värst. Alla blev bättre och allt vara frid och fröjd. En stund - eller säg den lycka som varar.
Efter rapporthelgen i Enköping gick det en vecka sen var det dags igen. Blixten med sina attacker och så kom nysningarna tillbaka. Och som om inte det var nog började de hosta också. Karakteristiska kennelhostesymtom. Som vi dessutom vaccinerar mot varje år.
Så igår blev det akutmöte med bästa Per på XL-vet för att konstatera att Bästa B inte har astma eller är svälld i halsen. Däremot hade hon feber och vi uppmanades att ta det lugnt och hålla oss för oss själva här uppe på skogen... Fick utskrivet advocate, ett kanhända vassare preparat än Stronghold som alla har fått idag och som ska ges igen om en månad.

Och billigt är det ju inte med sjuka hundar. Veterinär kostnad och mediciner nu på 2 dgr är uppe i närmare 2 500 kr och då är inte Stronghold inräknat, vilket för 6 hundar också är nästan tusenlappen. Hujedamej vad slantarna flyger.
Nu hoppas vi såklart att det här ska hjälpa.
Jag hoppas verkligen att vi inte - ovetandes - har smittat någon!

Veterinären var riktigt uppiggande och berättade att när man har så här många hundar kan det bli som en dagisepedemi - det bara går runt runt hela tiden. Låter ju buskul då tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg och allt vi får göra är att vila...

Av Maria - 4 februari 2014 12:34

... blir han inte, Storlurs Dunder.


 

Vi var iväg till polisen i Uppsala igår för att göra ett anlagstest (de säger att de inte L-testar hundar över 3 år?) och där visade det sig att de bedömer att han har brister i mod och aggressionspaket och att han ej är belastningsbar.

Det kom som en överraskning, kan jag lova, just mod och aggressionspaket trodde vi att han skulle ha, men uppenbarligen inte när det gäller. Eller just igår? Han tyckte inte om att bli belastad av främmande figge - hu vilken otrevlig jäkel   .


Roligt ändå att se hunden testas - här var det i kontakt med främmande personer (tillgänglighet), hantering, viljan att förfölja, inhopp, uppmärksamhet, nyfikenhet, livlighet, skärpa (som alltså blev obefintlig...), försvarslust (också obefintlig), stresshantering (balanserad), passivitet, mod/dådkraft (självständig, övervinner snabbt rädsla i alla situationer) , skottfast, mörkertunnel, intensitet i föremålsintresse, försvar.

Vi har ju hela tiden sagt att han är väldigt mjuk och det visade sig också här. Inte rädd på något vis, men när figuranten belastade honom tyckte han inte det var roligt längre. Just den situationen, i nästa var han  med igen...


Där ser man hur man själv upplever hunden i kända situationer, att jämföra sedan på ny plats, med nya människor och figgar. Det blir inte alls samma sak. Han gjorde ett bra test, och polisen tyckte det var en mycket trevlig hund och rekommenderade honom som väktarhund - och det är inte aktuellt alls för oss.

(Kanhända hade inte polishund varit det heller... i ärlighetens namn...)


Så nu har vi något att fundera på...  



Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards