Livet på landet

Alla inlägg den 16 april 2023

Av Maria - 16 april 2023 22:23

I helgen åkte fågelmatarna undan!

Har f ö köpt fågelmat för halva månadslönen under vintern, vilket iofs har resulterat i jättemycket fåglar av olika sorter vilket varit jättemysigt och det måste väl ändå höra till åldern? När har jag nånsin varit intresserad av fåglar? Men i vinter har det funnits värsta buffén för dem, det har varit fröer, jordnötter, kokosnötter med fett i, det har varit talgbollar - you name it. Det har inte varit tomt någonstans på hela vintern. Men nu är det alltså dags för de små liven att hitta sin egen mat. Som ni förstår kan jag inte bara sluta helt, utan har hängt ut ett gäng jordnötskorvar i trädgården, men när dessa är slut, ja då är det slut. För nu.

Vårkänslor ja   .
Idag åkte spadar, snöskyfflar och snöslädar undan. Förhoppningsvis till nästa vinter. Tvättade icebug stövlar, överdragsbyxor och dunjackor, som ska hängas undan.

Fram plockades krattor (ägnade flera timmar åt att kratta grus från gräsmattan, sånt som följt med när man skyfflat snö) och sopkvastar. Sopade rent hela pooldäcket, tanken är att olja in det ordentligt i år, förra året fick det bara en högtryckstvätt.

Hann med ett pass på STC innan det blev kväll, har dåligtvsamvete för att träningen får stryka på foten när det är fint väder ute, men ikväll blev det i alla fall av   !

Å imorgon måndag igen, ny vecka och nya möjligheter!

Av Maria - 16 april 2023 14:44

... och hundträning vid 10, i Träningsskogen.
Började med att gå ut spår till alla hundar, Johnny hade redan vallat uppletanderuta när vi kom.

Började med några budföringar med lilla V, som inte riktigt förstod förrän efter några skick   .
Därefter började vi uppletandet med Pepp - 2 föremål - och Vinna fick titta på (learning by looking    , och hon fick hämta in 4 föremål, så jäkla imponerad av denna lilla hund (just idag iaf) som springer i ett jämnt och fint och lagom tempo när hon letar, ger sig ut efter föremål efter föremål med näsan påslagen. Idag var hon dyr!
Alla hundar fick leta, så även Pirran som är jätteduktig de 2-3 första föremålen, där nånstans tappar hon motivationen och vill lägga av. Det gör hon inte, för hon vet att det inte är nån idé så hon slutför ändå uppdraget, om än lite långsammare   !

Efter uppletandet spårade vi med alla hundar. Någon miss här och där, av hund eller förare, men på det hela taget en bra träning till att lägga till i träningsboken.

Gick en ordentlig kissrunda med dem innan hemfärd. Så härligt att åka hem nöjd, med trötta och arbetade hundar   !

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards