Livet på landet

Alla inlägg den 9 april 2023

Av Maria - 9 april 2023 19:51

... blev akut dålig på fredag em/kväll. Blev uppringd av en sjuksköterska som hör till boendet, på fredag kväll, som berättade att hon beställt ambulans till min pappa för han var andningspåverkad och hade väldigt hög puls. 

Jag blev såklart galet orolig. 

Tänk, att när någon blir sjuk, eller något händer en anhörig, så överskuggar det allting annat. Man släpper allt man har för att vara standby. Som att man hamnar i stabsläge, eller att livet tar time-out för en stund. Det finns inte riktigt något annat som existerar där och då.

Pappa fick åka till akutmottagningen på orten och där kostaterades att han hade vätska i kroppen och hjärtsvikt, så man satte intravenöst vätskedrivande på honom och lade in honom på närvårdsmottagningen i anslutning till jouren. Där har han nu varit sedan fredag kväll, jag var upp till honom på lördag förmiddag och då var han skapligt pigg. Andningen var bättre och pulsen var som vanligt.

Så himla skönt. 

Förutom mina barn så är det ju bara min pappa kvar nu, min mamma gick bort i april förra året efter en lång tids sjukdom. Jag ska skriva om det i ett eget inlägg framöver, när jag känner att andan faller på. Det är fortfarande ett stort sår och en stor sorg för mig, jag saknar henne så trots att vi inte alltid hade en helt okomplicerad relation. Men så är det väl, när det inte längre finns någon återvändo så ser man allt med helt andra ögon   .

Som det ser ut har pappa piggat på sig i alla fall, ska fara förbi honom i morgon och kolla läget, tror han är beräknad att få återvända till sitt äldreboende på tisdag. 

Nu hoppas vi bara att inget annat tillstöter   .

Av Maria - 9 april 2023 19:24

... innebar cykelpremiär med hundarna på morgonpromenaden!


Dagen har sedan tillbringats med Konstrunda (Konst på väg) med vännen Christina (som dessutom fyllde år idag   ). Vi har varvat konstnärer (mycket målningar, akvarell, smycken, keramik och andra hantverkare) med vanliga gårdsloppisar. Solen tittade fram och det blev en härlig dag   .
I Lövstabruk flanerade vi bla i Hantverkshuset och tittade på alla utställningar och sedan Handelsträdgården där vi handlade lite.

Är ju förtjust i ranunklar så en sån fick följa med hem:

På det blev det lunch på Värdshuset som avrundning innan vi rullade hemåt igen.

En härlig dag, helt enkelt.


Väl hemma blev det lite hundpromenad och en stund i solen där jag avslutade en ljudbok som var sådär:

Inspirerad av Handelsträdgården i Lövstabruk tog jag fram mina dahlialökar och petade ner dem i jorden, hoppas bara det blir något av dem också!
De är ju så galet vackra när de väl blommar!

Vet inte var energin kom ifrån, men på det blev det bilstäd; dammsugning och invändig tvätt. Mycket välbehövligt skulle jag säga!

Solen fick mig också att byta ut min uterumsbelysning av bla ljus till mina solcellsbelysningar   .

Efter en kavringsmacka med pepparlax tar vi kväller och slänger oss framför TV:n.

En härlig dag!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards