Livet på landet

Alla inlägg den 19 maj 2023

Av Maria - 19 maj 2023 20:52

... och ledig dag!

Poolfix, gräsklippning och hundar, som fått lite vilodag idag. Åkte till pappa och snickelisnackade lite och tog en fika. Han var lite trött men satt ute i solen och tog en liten whiskypinne och en glass med rumsgrannen Stig i solen på balkongen på äldreboendet. Ett fantastiskt sådant, dessutom. Kanske rentav det bästa   .

Åkte runt Systembolaget sen och hämtade ut en beställningsvara, lagom till sommaren:

På det blev det en sväng till fantastiska Magasinet i Iggelbo för att hämta pelargoner som jag beställt.
Vilket fantastiskt ställe!

De har så mycket fint! Idag hade dessutom öppnat upp som en handelsträdgård, massor av jättefina blommor och tillbehör! Det är storvarning på vill-höver när man är där, så se upp!

Av Maria - 19 maj 2023 20:44

... har börjat!
Clara och Filip har slutsamråd på huset på måndag 22/5 och så ska de vara ute ur lgh den 31/5. Nu hoppas vi att allting klaffar så det inte blir några nerslag på måndag som måste fixas innan inflytt!
Jag var i lägenheten och hjälpte henne packa ett par timmar och man hinner ju rätt mycket, även om det är MYCKET att flytta!

Av Maria - 19 maj 2023 20:40

... betyder det att det är sommar nu?

En stor tomt innebär mycket att klippa, men framförallt jäkligt mycket att trimma för att få bästa touchen (och för att slippa köra så nära gärdesgård/brunnskaret/poolkanter så man fastnar med åkgräsklipparen   ).

Men nu är det gjort för nu. Har tidigare strött 50 kg vägsalt på ogräset på grusgångar så nu börjar kampen mot ogräset igen. Jäkla göra!

Men när det är gjort är det fint, och man kan luta sig tillbaka en stund och bara njuta!

Av Maria - 19 maj 2023 20:34

... och hundträning heldag!

Sofia, jag och Marika träffades i Träningsskogen vid 10, la ut spår åt varann (och Johnny som dök upp senare) och på det vallade vi ruta.

Vi började med uppletande, Vinna först, sen Nisse, sen Simba (Marikas vovve). Johnny fick köra när han kom, och sist Pirran (som är i höglöp).

På det spårade vi med alla hundar, och det gick bra. Sofia hade lagt Vinnas spår och jag bad henne göra det lite klurigt. LITE KLURIGT! Hon var jätteduktig trots att spåret var överkurs för henne men jag imponeras av hennes förmåga att analysera spåret och hela tiden jobba sig vidare. Mycket duktig!

När Johnny kommit och kört uppletande och spårat var det sedvanligt fika i skogen!

Marika behövde avvika men vi andra fortsatte till klubben för lite lunch och lydnadsträning.
Först ut var Peppen, som har lite att önska i motivation och engagemang. Han gör allt han ska, men utan riktigt engagemang. Det är något att klura på.

Sofia och Nisse körde några moment och Vinna och jag en kort stund, men både hon och jag var rätt trötta i mössan, så det blev inte så långt. Klockan var ändå 16 när vi var klara.

Tack alla för en bra träningsdag!

Av Maria - 19 maj 2023 20:20

... och full snurr på solpanelerna, det gillas   !

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards