Livet på landet

Alla inlägg den 10 maj 2008

Av Maria - 10 maj 2008 22:59

... gick mindre bra, tyvärr. Var iväg till Skutskärs BK idag och ekl rph. Johnny tävlar. Platsliggning och lydnad först, inga hejdundrande betyg, men helt ok. Hon är glad och pigg och rolig att se på, väldigt mycket på hugget vilket också innebär en del betygsnerdrag för slarv, tyvärr. Men arbetsglädjen överväger - tycker jag, är just idag inte säker på att husse håller med ;-) Så dags för uppletande - ETT föremål och ett rent uselt uppletande. Förståeligt - en sån här ruta har vi aldrig tränat tidigare, vilket såklart inte är nån ursäkt - i rutan var både ängsmark och skog och malle som hon är skapade hon sin egen vision av hur rutan såg ut. Vilket såklart inte överensstämde med verkligheten...

Så ut på rapporten, en lkl hund, en hkl hund och två ekl hundar. Från B till A var allt frid och fröjd, och likaså från A till C. Men sen ville det sig inte längre. Shit. Vad trist. Å vad deppigt det blir - man vill ju så gärna...

Hon gick iväg ut från C, men stannade precis på gränsen till stationsområdet (precis som hon gjort på båda hkl tävlingarna, men där har hon gått iväg med dk, men icke denna gång) tills tiden var ute och likaså hennes chans. Så nu har vi ett problem som vi måste fundera på hur vi ska ta itu med... Stannade kvar i skogen och busade lite och körde lite motivations skick efter tävlingen och då är ju allt lattjolajbans såklart.

Vad som är positivt (om man nu kan hitta något sånt en sån här dag;-( är att hon har riktigt bra tider på de sträckor hon går. Fast å andra sidan - vad hjälper det när hon lägger av efter två sträckor ;-)

De andra hundarna gick iaf jättefint och vi hoppas det räckte till uppflyttning och cert för dem som var kvar i rapporten!

Så vi packade ihop våra grejor och åkte hem med en liten omväg runt bolaget och köpte lite vitt vin att dränka våra eventuella sorger i till kvällens grillmiddag i det underbara vädret (25 grader varmt i skuggan!).

Väl hemma åkte pooltäcket av - och gissa vem som badade?



Det började med att Ässis slängde i sin världsbästa leksak i poolen (en plasthylsa som suttit i änden på en rulle elrep till hästhagen för cirkus ett år sen - vem har sagt att leksaker behöver vara dyra?)


Med balansen på bakbenen försöker hon krafsa i vattnet för att få in sin bästa grej till kanten...



Nu är det nära...


 Ni kan ju bara gissa hur det gick...

Jodå, Ässi fick sitt första dopp - i poolen! - idag. I kom hon och upp kom hon också, all by herself. Med leksak... Nu hoppas vi bara att detta inte blir nån vana ;-).

Som tur är - trots dagens mindre lyckade resultat - är hon fortfarande bäst i världen! Och vi - husse & matte - får väl slå våra kloka (?) huvuden ihop och fundera ut vad vi ska hitta på härnäst...


Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards